laupäev, 6. juuni 2009

Banaani-šokolaadikook


Algne retsept on võetud Nami-Namist, kuna mul oli 1 banaan vähem kui retseptis, siis vähendasin ka jahu kogust. Kokku tuli siis selline retsept:

100 g võid
1 dl suhkrut
2 muna
2 spl rõõska koort või piima
2 banaani
1 tl laimi mahla
1 tl vanillisuhkrut
4 dl jahu
noaotsaga soola
0,75 tl soodat
180 g ehk 2,5 dl hakitud shokolaadi
Või vahustada köögikombainis suhkruga, lisada ühe kaupa munad, vahustada läbi, siis lisada püreestatud banaanid, koor, laimimahl, vanillisuhkur. Jahu segada soola ja soodaga, lisada taignasse, lõpuks segada juurde sulatatud šokolaad. Tainas valada küpsetuspaberiga vooderdatud ümmargusse koogivormi,
küpsetada 175-kraadise ahju keskmises vahes 40 minutit kuni tikuga katsudes jääb tikk puhtaks.
Kook jäi liiga kuiv, proovisin erinevaid variante selle koogi serveerimsieks, et oleks hea ja ei tekiks tunnet, et jääb kurku kinni. Parim variant, mille ma leidsin, oli see, et lõikasin koogitüki kaheks kihiks, immutasin morsiga, panin kahe kihi vahele ja peale hapukoort.

1 kommentaar:

Pille ütles ...

Sille, aga Sa oled kõvasti ka suhkru kogust vähendanud (2,5 korda), mis paratamatult mõjutab nii koogi maitset, kuivust-niiskust kui ka tekstuuri. Kui oleks suhkrut võtnud nt 2 dl 2.5 dl asemel, oleks ehk parem olnud.
Algretseptis on šokolaad lisatud hakitud kujul, nii et tulemuseks on hele kook tumedate täpikestega - vt algretsepti.

Related Posts with Thumbnails