laupäev, 26. juuni 2010

Kaerajahupõhjal kohupiima-mustasõstrakook


Väga hea kook!

Allikas: Ajakiri "Kodukiri", muutsin retsepti.

Tainas:

225 g võid või margariini
1 dl suhkrut
5 dl kaerapüülijahu (retseptis nisujahu)
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
2 dl kookoshelbeid

Täidis:

1 kg kohupiima
2 dl hapukoort (retseptis 250 g)
4 muna
1,5 dl suhkrut (retseptis 2,5 dl)
1 tl vanillisuhkrut
~400 g musti sõstraid (retseptis 400 g vaarikaid)


Taigna tegemiseks segada käte vahel kõik koostisained purutaoliseks massiks. 2/3 purust vajutada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi põhja, ülejäänud jätta täidise peale panekuks.

Täidise tegemiseks vahustada munad suhkruga keskmiseks vahuks, lisada kohupiim, hapukoor, vanillisuhkur. Täidis valada põhjale, katta külmutatud või värskete marjadega, raputada üle ülejäänud puruga. Küpsetada 200-kraadise ahju keskmises osas umbes 40 minutit kuni kook on kuldpruun.

reede, 11. juuni 2010

Kaera-muretainapõhjal kohupiima-maasikakook


Tainas:

200 g võid
4 dl kaerajahu
4 spl suhkrut
2 muna
1/5 tl soola

Või vahustada suhkruga köögikombainis, lisada muna, vahustada läbi, siis lisada teine muna, vahustada. Lõpuks lisada jahu ja sool, segada läbi.

Tainas laotada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, küpsetada 15 minutit 200kraadise kuumusega eelkuumutatud ahju keskmises osas.


Kate:


5 muna
1,25 dl suhkrut
1 kg kohupiima
2 dl hapukoort
3 spl kaerajahu
400 g külmutatud paksu maasikatoormoosi või külmutatud või värskeid maasikaid

Munakollased vahustada suhkruga heledaks vahuks. Munavalged vahustada kõvaks vahuks. Munakollasevahule lisada kohupiim, hapukoor, kaerajahu ja tükeldatud külmutatud maasikatoormoos või maasikatükid, segada läbi. Lõpuks segada ettevaatlikult juurde munavalgevaht.
Saadud segu valada eelküpsetatud põhjale, küpsetada 175kraadise ahju keskmises osas 35 minutit.
Kook oli päris huvitava maitsega, kate jäi veidi kreemjas. Soovitav lahti lõigata jahtunult.

Lastekaitsepäevaks

Lastekaitsepäevaks tegin seekord sellised lihtsad võileivad.

kolmapäev, 2. juuni 2010

Riivsaiakoogid

Allikas: Ajakiri "Kööginurk"

Viimasel kokkuhoiu kokaklubi nädalal tegime kooke ja lisaks sellele toite eelmistest kordadest üle jäänud kuivainejääkidest. Nii tegime ka neid pannkooke.
Ja see ongi viimane selle projekti raames läbi viidud kokaklubis tehtud toit.

4 muna
1 kl riivsaia
2 spl jahu
1 keskmine sibul
maitseaineid
vett
praadimiseks õli

Löö kaussi munad, klopi lahti, lisa peeneks hakitud sibul, riivsai ja jahu ning maitseained, lisa segades vett, et tainas ei läheks tükki. Prea väiksed koogid.

Võileivatort

Viimasel kokkuhoiu kokaklubi korral tegime ka võileivatordi. Piltidel näha kahe erineva grupi kaunistatud tordid.
Retsept olemas blogis juba varasemast ajast http://toidupildid.blogspot.com/2007/11/tuunikala-muna-vileivatort.html


Kruubi-seenevorm

Jällegi üks kokkuhoiu kokaklubi viimase korra jääkidest tehtud toit.
Keedetud kruubid pandi alumiseks kihiks, sinna peale praetud seened, sibulad ja porgandid, siis veel väike purk konservherneid ja natuke riivitud juustu. Vormitoit sai üle valatud purustatud tomatikonserviga segatud lahtiklopitud munade ja piimaseguga. Kokku sai päris hea toit.

Riivsaia-kondenspiimaküpsised


Kuna viimasel kokaklubikorral jäi üle riivsaia ja kondenspiima, mõtlesin välja sellised küpsised.

4 dl riivsaia
2 dl kondenspiima
2 muna

Segasin taina, küspetasin 200kraadise ahju keskmises osas kuni olid helepruunid.

Mannapannkook

kasutasime kokkuhoiu kokaklubis ära viimase manna tehes sellest ahjupannkoogi, mis sai osaliste poolt kiidusõnu.

Allikas: Nami-Nami

Koostis:
8 dl piima
1.5 dl mannat
0.5 tl soola
2 klopitud muna
2 sl suhkrut
1 sidrunit
2 tl tuhksuhkrut


Mustika-vanillikreem: (jätsime ära)
2.5 dl vahustuvat vanillikastet
3 dl mustikaid

Valmistamine: Määri Ø 22 cm ahjuvorm võiga ja puista üle mannaga (kasutasime küpsetuspaberit). Kuumuta piim potis keemiseni. Tõsta pott tulelt, klopi juurde manna ja sool. Pane pott uuesti pliidile ning keeda pidevalt segades nõrgal kuumusel umbes 4 minutit. Tõsta pott uuesti tulelt. Sega juurde muna, suhkur ja riivitud sidrunikoor. Kalla mannapuder vormi ning küpseta 200kraadise ahju allosas umbes 35 minutit, kuni vorm on pealt kuldne. Lase jahtuda, puista peale tuhksuhkur.

Serveeri (vahustatud) vanillikastme ja mustikatega.

Rabarberi-odratangupuder (või kissell)


Kuna kokkuhoiu kokaklubis oli osalejatele teada, et meil jäi viimaseks korraks üle tangu, siis tõi üks osaleja kaasa kalendri, kus oli selle kuu juures selline retsept.
Kuigi enamasti suudan ma suhtuda erinevatesse retseptidesse eelarvamusteta, siis see retsept tekitas minus küll kahtlusi, aga asjata, sest tegelikult oli see maitsev toit, mida võiks nimetada pigem magustoiduks ja õigem nimi võiks sellele olla rabarberi-tangukissell.

Allikas: mingi selle aasta kalender

1 kg rabarberit (panime 0,5 kg)
3 l vett
1 kl odratangu
2 spl tärklist
1,5 kl suhkrut
0,5 tl soola

Veest ja tangudest keedetakse harilik tangupuder. Kui tangud on paar tundi keenud, lisatakse tükeldatud rabarber ja keedetakse kuni kõik pehme. Lõpus lisatakse suhkrut ja kui puder on liiga vedel, väheses vees lahustatud tärklist. Süüakse külmalt piimaga.

Keedukreemi-biskviittort


Kuna kokkuhoiu kokaklubis tegime ka beseekooke, jäi sealt järgi munakollaseid, millest tegime keedukreemi. Õpetus siin: http://toidupildid.blogspot.com/2007/04/vale-napoleonikook.html

Tordi jaoks küpsetasime tavalise biskviittordipõhja, põhju ei immutanud.

Kartulivorm



Selles kokkuhoiu kokaklubis tehtud vormitoidus olid keedetud kartulid, praetud sibulad ja baklažaan, juust ning muna-piimasegu.

Riisi-kaerahelbevorm

Kokkuhoiu kokaklubi viimasel nädalal pidid osalejad panema fantaasia tööle ja kasutama ära kappi jäänud kuivaine jääke, et valmistada neist midagi maitsvat, see oli justkui eksamitöö. See magus vormitoit oli tegelikult täiesti hea, kuigi ega vast paljud meist pole varem riisi ja kaerahelbeid koos tarvitanud, mina vähemalt küll mitte.

Koguseid ei oskagi anda, aga kaerahelbed röstiti suhkruga, riis keedeti, kaerahelbed ja keedetud riis segati õunakuubikutega, valati vormi, külmutatud mustad sõstrad peale ja muna-piimaseguga üle ning tervislik magustoit oligi sündinud ja riis ning kaerahelbepakk tühi. Näide sellest, kuidas on võimalik kodus olevatest jääkidest midagi maitsvat teha, kui vaid jätkub julgust katsetada.

Koogid

Kokkuhoiu kokaklubi viimasel nädalal premeerisime end kookidega, lisaks tegime toite eelmistest kordadest jäänud kuivainejääke kasutades.

Kuna nende küpsetiste retseptid on mul blogis juba varasemast ajast olemas, lisan siia vaid lingid, kust saab retseptide juurde.
Rullbiskviiditort



Beseekook

Rummikook

Sotšnikud

Related Posts with Thumbnails