laupäev, 26. juuni 2010

Kaerajahupõhjal kohupiima-mustasõstrakook


Väga hea kook!

Allikas: Ajakiri "Kodukiri", muutsin retsepti.

Tainas:

225 g võid või margariini
1 dl suhkrut
5 dl kaerapüülijahu (retseptis nisujahu)
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
2 dl kookoshelbeid

Täidis:

1 kg kohupiima
2 dl hapukoort (retseptis 250 g)
4 muna
1,5 dl suhkrut (retseptis 2,5 dl)
1 tl vanillisuhkrut
~400 g musti sõstraid (retseptis 400 g vaarikaid)


Taigna tegemiseks segada käte vahel kõik koostisained purutaoliseks massiks. 2/3 purust vajutada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi põhja, ülejäänud jätta täidise peale panekuks.

Täidise tegemiseks vahustada munad suhkruga keskmiseks vahuks, lisada kohupiim, hapukoor, vanillisuhkur. Täidis valada põhjale, katta külmutatud või värskete marjadega, raputada üle ülejäänud puruga. Küpsetada 200-kraadise ahju keskmises osas umbes 40 minutit kuni kook on kuldpruun.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails