pühapäev, 29. juuni 2008

Lihtne plaadikook marjade või õuntega



Retsepti sain mitmed aastad tagasi mingist köögifoorumist ja seal kirjeldati seda kui parimat plaadikooki, mis alati välja tuleb. Minul on see kook mõnikord parem ja teinekord ei ole ma sellega väga rahul, aga üldiselt on lihtne ja üsna hea kook.


6 muna

2 dl suhkrut

400 g hapukoort

5 dl jahu

0,5 tl soodat

Munavalged ja-kollased vahustada koos suhkruga tihedaks vahuks. Munavahule lisada vaheldumisi hapukoort ja jahusegu. Taigen valada küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile, katta pealt marjade või väikeste õunakuubikutega, raputada üle vaniljesuhkruga.

Küpsetada 200-kraadises ahjus, küpseb kiiresti.

Sellele koogile panin 2,5 dl mustikaid, õunu võiks panna tunduvalt rohkem.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

armas Sille,

Su pildid on uue hingamise saanud. väga nauditavad!

sõidan kahe nädala pärast Hiinamaalt suveks Eestisse. siis alles saan katsetada kohupiima ja keefiri ja kodujuustu ja muud head paremat.. mida kõike Su blogist olen lugenud. aitäh!

Leelo Maarja

Ssille ütles ...

Tänan komplimendi eest!

Eks ma siin arenen koos blogiga. Ma olen jah viimasel ajal püüdnud kookide pildistamisel veidi kunstilisemalt läheneda, aga kuna mul on mitme kuu taguseid veel blogisse panemata läbitehtud toitudest pilte, siis kavatsen nüüd need järjest ära panna, aga need on üsna tavaliste taustadega, ilustamata. Panen need siiski siia ära ja siis ehk edaspidi saab rohkem silmailu.

Anonüümne ütles ...

minul jäi see taigen vedel nagu supp, kuigi tegin kõik täpselt õpetuse järgi.
kuidas teie munad vahustate?
ma proovisin algul käsitsi, siis miksriga, usun et vahtu kui sellist ei saanudki. või missugused need munad on, kui nad on vahtu löödud?
ahjus hakkas taigen mullitama ja kees mingi 30 minutit, tund peale välja võtmist oli ikka veel keskelt vedel.
mõistus otsas?!

Related Posts with Thumbnails