teisipäev, 10. juuni 2008

Sea-kirsi strooganov

Sobib hästi nii kartulite kui ka makaronidega.

Kui ma mõni aeg tagasi proovisin veiseliha mustade sõstardega, siis sealiha pele mõeldes tundus, et kirsid võiksid olla sobilik lisand ja tõesti päris hea maitsekooslus tuli.

300 g taist sealiha või toorest sea strooganovi
1,5 tl soola (pool panin praetud liharibadele, teise poole kastme maitsestamiseks)
2 dl külmutatud ilma kivideta kirsse
musta peenpipart
1 dl kohvikoort
2 dl piima
2 tl jahu
1 dl vett jahu segamiseks

Liharibad pruunistada pannil, seejärel maitsestada soola ja pipraga.

Sinna peale panna külmutatud kirsid, kuumutada koos,
natukese aja pärast kui kirssidest on juba veidi vedelikku eraldunud, lisada ka koor, piim ja veega segatud jahu. Peale jahu-veesegu lisamist segada pidevalt kuni keema hakkamiseni jahutükkide tekkimise vältimiseks. Hautada kuni liha on pehme.
Lisandiks tegin ühel korral sakilisi ahjukartulikange, teisel korral keetsin nuudlipesasid.


Kartulikange küpsetasin 225-250 kraadises ahjus võiga määritud ahjupannil umbes 30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails