kolmapäev, 21. märts 2007

Täidetud munad


Tomatikoorest roosidega kaunistatud munad:



Lihavõttepühade munad:




Lihavõtte täidetud munad: pesa

jänku






munast koorunud tibu



Vabariigi aastapäevaks kiluga täidetud munad:







Esmalt panin igasse muanpoolikusse kilurulli, peale lasin tordipritsist munasegu.




Valentinipäevaks:




Laste ahvipeoks tehtud täidetud munad, mille kaunistuseks püüdsin teha porgandist apelsine.

Jõulumunad:

Autoga seotud ürituse jaoks tegin munadele kaunistuseks väiksed autod:










Lapse sünnipäevaks tegin sellised munad: tibud on juustu-munakollasetäidisega, kuhu lisasin võid, hapukoort ja majoneesi, järgmised porgandikaunistusega munad on tavalise täidisega.





Täidetud munad meeste õlleõhtuks.




Lihavõttepühadeks tegin sellised täidetud munad.

Sellised täidetud munad tegi minu mees meile naistepäevaks.


Jõulu ajal püüdsin täita mune kuuse kujuliselt. Need peaksid olema siis nagu ehitud kuused. Kuna nende valmistamiseks oli vaja rohkem täidist kui tavaliselt, lisasin munakollastele lisaks majoneesile ja hapukoorele ka riivjuustu ja veidi võid, et vorm paremini püsiks, kuid või lisamine muudab seistes munakollase inetuks, jääb vana ja kuivanud välimus, sellepärast ma tavaliselt võid ei kasuta.












Lõikan keedetud munad pooleks, laste lauale olen ka neljaks lõiganud, need ei jää küll nii korrapärased ja kaunid (teisel pildil), poolikud siis omakorda pooleks, sest väikesed lapsed nagunii ei söö seda poolikut muna ära. Munakollased eemaldan valgetest, neile lisan veidi soola, hapukoort, majoneesi, segan köögikombainiga ühtlaseks ja lasen tordipritsist munavalge poolikutesse.



Üllatav tähelepanek:




kui tavalisi pooleks lõigatud mune täidan, kipub tavaliselt täidist väheks jääma, siis neljaks lõigatud munade täitmisel eeldasin, et tuleb veel rohkem puudu, aga vastupidiselt jäi hoopis täidist üle.


Mune võib täitmiseks poolitada ka teistpidi.
Lihavõttepühadeks tegin täidetud munalilli. Selleks kasutasin dekoratiivlõikurit, mis lõikas muna kaheks lilleks ( vt. Garneerimise teemat).



1 kommentaar:

Puhvis Kukk ütles ...

Sille, sa oled hullem massaja - munad on nii armsad, ma ei kujuta ette kust see energia tuleb et neid veel ehitada lisaks koigele muule mis sa tegid. Ma ikka veel plaanin su torte/kooke teha! Head uut aastat!

Related Posts with Thumbnails