teisipäev, 5. jaanuar 2010

Lehttaigna-õunapirukad

Rullisin sulatatud lehttaigna laiali, lõikasin ruudu kujulisteks tükkideks, iga ruudu keskele panin kuhja suhkruga segatud õunatükikesi. Tõstsin ühe taignanurga selle vastas olevale taignanurgale, nii et tekkis kolmnurk.



Küpsetasin 200-235-kraadise ahju keskmsies osas küpseks.

7 kommentaari:

Merike ütles ...

Kui kaua on küpseks?

Sille ütles ...

Vaataks värvi järgi, kui pealt on kollakas-pruun ja ka põhja alt paistab helepruuni, siis on valmis. Mul praegu ahi ei küpseta tavapäraselt, seetõttu ei oska täpset aega öelda, aga 10-15 min, ma arvan.

KT ütles ...

hmmm, terake kaneeli oleks olnud kah vist asja ette õuntele lisada?

Anonüümne ütles ...

Võib-olla suhkru asemele lusikatäis astelpajumoosi õuntele. Head hapuka täidisega suupisted tulevad.

Anonüümne ütles ...

Mämm. Mina ei viitsi viimasel ajal neid ühekaupa teha. Hakin õunad kuubikuteks, panen suhkrut, kaneeli, törtsu sidrunimahla ja -koort kuivatatud jõhvikaid ja mandlilaaste (kui on muidugi), panen kogu kupatuse taigna keskele triibuks, voldin taigna peale ja ongi kõik. Nagu mingi kiire libastruudel.

kadri ütles ...

kas lehttaigna tegid ise või ostid poest?

Sille ütles ...

Seekord ostsin poest, aga muidu olen ka ise teinud, õpetuse leiab küljelt alajaotusest Küpsetised - lehttaigen.

Related Posts with Thumbnails