Rullisin sulatatud lehttaigna laiali, lõikasin ruudu kujulisteks tükkideks, iga ruudu keskele panin kuhja suhkruga segatud õunatükikesi. Tõstsin ühe taignanurga selle vastas olevale taignanurgale, nii et tekkis kolmnurk.
Küpsetasin 200-235-kraadise ahju keskmsies osas küpseks.
Kana-köögiviljawok punaste läätsedega.
15 aastat tagasi
7 kommentaari:
Kui kaua on küpseks?
Vaataks värvi järgi, kui pealt on kollakas-pruun ja ka põhja alt paistab helepruuni, siis on valmis. Mul praegu ahi ei küpseta tavapäraselt, seetõttu ei oska täpset aega öelda, aga 10-15 min, ma arvan.
hmmm, terake kaneeli oleks olnud kah vist asja ette õuntele lisada?
Võib-olla suhkru asemele lusikatäis astelpajumoosi õuntele. Head hapuka täidisega suupisted tulevad.
Mämm. Mina ei viitsi viimasel ajal neid ühekaupa teha. Hakin õunad kuubikuteks, panen suhkrut, kaneeli, törtsu sidrunimahla ja -koort kuivatatud jõhvikaid ja mandlilaaste (kui on muidugi), panen kogu kupatuse taigna keskele triibuks, voldin taigna peale ja ongi kõik. Nagu mingi kiire libastruudel.
kas lehttaigna tegid ise või ostid poest?
Seekord ostsin poest, aga muidu olen ka ise teinud, õpetuse leiab küljelt alajaotusest Küpsetised - lehttaigen.
Postita kommentaar