esmaspäev, 20. juuli 2009

Kirsimoos

Puhastasin kirsid kirsikivieemaldaja abil kividest, kokku sain 7 liitrit puhastatud kirsse. Kurnasin neilt ära potti tekkinud mahla ja panin seejärel kirsipoti pliidile. Kuumutasin umbes 20 minutit, siis valasin uuesti ära kõik tekkinud vedeliku. Nüüd oli potis 4 liitrit kirsse, neile lisasin 1,5 kg suhkrut ja keetsin neid koos madalal kuumusel eemaldades aeg-ajalt vahtu kuni vahtu enam ei tekkinud (~45 minutit).

Tõstain kuumalt purkidesse ja sulgesin õhukindlalt.
Mahla ära valamine on oluline, kuna suhkru lisamine muudab niigi vedelaks ja muidu jääks see moos supi taoline. Mahla võib kasutada kohe toormahlana või keeta läbi ja kasutada siis.

Mahla eraldasin ma selle moosi keetmise käigus ~2 liitrit.



7 kommentaari:

Kerttu ütles ...

Kas võib targemale küsimuse esitada :) Nimelt, kas kirsimoosi (ja ka muid moose-keediseid) saab säilitada nendes beebitoidupurkides, mis on keeratava kaanega? Olen moosinduses ülim võhik, aga nüüd kui laps on peres, tahaks asjaga algust teha.

Sille ütles ...

Kui korralikult õhukindlalt kaane kinni keeratud saad, siis peaks säilima küll. Ma ei ole ise nendes purkides midagi keldris säilitanud, aga ebaküdooniaid suhkruga olen neisse pannud, kuid neid hoidsin külmkapis. Aga nendesse väikestesse purkidesse on väga halb moosi panna, peab lusikaga tõstma.

Piret ütles ...

Millist suhkrut kasutad? Kas oled ka moosisuhkrut kasutanud?

Sille ütles ...

Olen kasutanud ainult tavalist suhkrut.

Anonüümne ütles ...

moosi paremini purki saamiseks on olemas moosilehtrid. jäävad purgiääred puhtaks.

Anonüümne ütles ...

Kui moosi keeta moosisuhkruga või lisada moosipaksendajat, siis ei pea mahla ära valama. Jääb väga hea!

Anonüümne ütles ...

Mina olen kasutanud toidukilepurgi peale panemiseks ja siis kohe kaan peale. Niiet õhukindel, et keerame kahekesi purki lahti.

Related Posts with Thumbnails