Idee sain raamatust "Õunakoogid", muutsin retsepti oluliselt.
Taigen:
200 g võid
4 dl jahu
4 spl suhkrut
2 muna
1/4 tl soola
Või vahustada suhkru ja soolaga, lisada ühekaupa munad ja lõpuks jahu. Tegin seda köögikombainis. Taigen laotada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetada 15 minutit 175 kraadise eelkuumutatud ahju alumises vahes.
Kate:
2 l puhastatud, kooritud õunatükikesi
500 g kohupiima
4 dl keefiri
6 muna
2 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
2 spl jahu
Katte tegemiseks eraldada munakollased valgetest. Munavalged vahustada kõvaks vahuks, munakollased vahustada suhkru ja vaniljesuhkruga heledaks vahuks. Kohupiimale lisada keefir, munakollasevaht, jahu, segada läbi, lõpuks lisada ettevaatlikult munavalgevaht.
Eelküpsetatud põhjale laotada 1 liiter õunatükke, nende peale valada kate ja see omakorda katta teise liitri õunatükkidega.
Nüüd koos kattega küpsetada 45 minutit ahju keskmises vahes.
Maitsev kook! Suhtusin enne keefiri lisamisse veidi skeptiliselt, kuid ei olnud midagi viga, täiesti hea kohupiimakook, ei saanud arugi, et seal keefiri on kasutatud!
Kana-köögiviljawok punaste läätsedega.
15 aastat tagasi
4 kommentaari:
Ma olen pehmelt öeldes alati hämmingus, kui seda blogi satun lugema. Aitäh tegijale ja palju jõudu ja jaksu edaspidiseks! See on super, kui lihtsalt saab häid asju teha ja milliseid ideid siit ammutada need, kes toidutegemises n-ö kodus pole.
Suur suur aitäh sulle, et viitsid sedaviisi jännata!
Aitäh kõigile heatahtlikele blogikülastajatele ja heasoovijatele!
Meie pere lemmikkook.Ma ei jõua sind Sille ära kiita kui hea blogi sa oled teinud.Koogi juurde tagasitulles siis nagu ikka igaperenaine kohandab rep.oma maitse ja mis kappis on järgi, nii ka mina asendasin kohupiima kodujuustuga tulemus vägahea soovitan teistelegi.
Aitäh!
Postita kommentaar