teisipäev, 26. veebruar 2008

Biskviittaigna kattega õunakook


Seda kooki on minu ema teinud vist minu teadliku elu kõikidel tähtpäevadel, see on nagu traditsioon. Nüüd tegin ise ka seda esimest korda.

Põhi:

200 g võid
4 dl jahu
4 spl suhkrut
2 muna
1/4 tl soola

Vahustasin köögikombainis või suhkruga, lisasin ühe muna, vahustasin ühtlaseks, siis lisasin teise muna, vahustasin samuti ühtlaseks, siis lisasin jahu, soola, lasin köögikombainil ühtlaseks segada. Laotasin taigna pannile ja
panin eelkuumutatud 175 kraadisesse ahju alumisse vahesse 15 minutiks küpsema.

Täidis:

2 l õunaviile
1 dl suhkrut.
Õunad koorida ja puhastada, lõigata viiludeks, viilud segada kausis suhkruga.

Biskviittaigna kate:

5 muna
6 spl suhkurt
2 spl kartulitärklist
5 spl jahu

Munavalged vahustada kõvaks vahuks. Munakollased vahustada koos suhkruga heledaks vahuks. Munakollasevahule lisada vaheldumisi jahu ja tärklis ning ettevaatlikult segades munavalgevaht.
Kui põhi on 15 minutit küpsenud, võtta ahjust välja, katta suhkruga segatud õuntega, (valasin õunte peale ka kausi põhja tekkinud vedeliku, see ei muutnud kooki vedelaks) ja katta biskviittaignaga.
Küpsetada nüüd kõike koos 30 minutit 175 kraadise ahju keskmises vahes.

See on tõesti hea kook!

1 kommentaar:

Sots ütles ...

Lapsepõlv tuli meelde - aitäh retsepti eest!

Related Posts with Thumbnails