Kartulirooside tegemiseks tuleks esmalt toores kartul lõigata alt ja ülevalt tasaseks (pildil ülemises reas vasakult esimene).
Siis lõigata neljast kohast kartuliviil nii, et alt jääb kartuli külge, tekivad õie kroonlehed (ülemises reas keskmine kartul).
Nüüd kui vaadata keskmist kartulit, on näha, et keskele tekib ruut. Selle ruudu nurgad oleks vaja ära lõigata küljest nii et ei kahjustaks juba valmis õie kroonlehti (need neli viilu, mis enne said lõigatud).
Parempoolsel kartulil on näha, et nurgad on ära lõigatud.
Viimase sammuna oleks terveks jäänud õie keskossa teha sisselõiked ruudu- või ringi kujuliselt.
Valmis nikerdatud roosid määrisin keedetud peeditükiga kokku, lootes, et saan roosad kartulid, õie sisse raputasin soola. Panin kartulid õliga määritud pannile ja küpsetasin 200 kraadise ahju keskmises osas, kuid kahjuks värvimise idee ei toiminud, küpsenud kartulitel ei olnud küll roosat värvi enam näha.
Igal juhul olid sellised praekartulid armsad!
Kana-köögiviljawok punaste läätsedega.
15 aastat tagasi
1 kommentaar:
Väga huvitav retsept! ja imelihtne
Postita kommentaar