esmaspäev, 10. september 2012

Riisinuudlid köögiviljadega


See on minu esimene katsetus riisinuudlitega. Toit on täielikult taimne. Riisinuudlid olid maitselt nagu nisujahust tehtud nuudlid, riisi maitset küll ei tundnud, igal juhul tervislikumad.

3 suvikõrvitsat
7 porgandit
3 mugulsibulat
400 g külmutatud brokolit
1 väike lillkapsas
5 külmutatud spinatikuubikut
pool pakki riisinuudleid (225 g)
praadimiseks õli ~3 spl

Tükeldasin suvikõrvitsad, porgandid ja mugulsibulad ribadeks. Panin suvikõrvitsaribad ja külmutatud spinatikuubikud õlisele pannile ja kuumutasin neid seal kuni pannile eraldunud vesi oli aurustunud ja suvikõrvitsad pehmed. Asendasin valmis suvikõrvitsaribad potti ootama teisi toiduaineid.
Puhastasin panni ja panin sinna porgandi ja sibularibad, mis kuumutasin samuti õlisel pannil pehmeks (jätsin õrnalt krõmpsuvaks) ja lisasin need potti suvikõrvitsate juurde. Vahepeal aurutasin teises potis aurutusrestil pehmeks brokoli- ja lillkapsaõisikud, mis peale valmimist läksid samuti ühisesse potti. Kõige lõpuks lisasin sinna keedetud riisinuudlid, tõstsin suure poti tulele ja segasin kergelt kuumutades toidu läbi.
Riisinuudlite pakendil oli keetmisajaks märgitud 6-8 minutit, keetsin neid vist mõne minuti kauem kuni olid pehmed, valasin sõelale ja loputasin kuuma veega üle. Riisinuudlid panin keema keevasse vette.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails