kolmapäev, 19. september 2012

Õuna-kaerahelbe-ricottakook



Ilma nisujahu ja rasvaineta küpsetis!

5 dl purustatud kaerahelbeid
200 g maitsestamata ricottat või kohupiima
3/4 tl küpsetuspulbrit
1-1,25 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 muna
3 dl jogurtit (panin maasika-banaani joogijogurtit)
2 spl odrajahu (võib asendada nisujahuga)
7 dl väikseid õunatükke

Kaerahelbed purustada köögikombainis peeneks, siis seob paremini. Purustatud kaerahelvestele lisada küpsetuspulber, odrajahu, ricotta või kohupiim, munad, suhkrud, jogurt ja väikesteks kuubikuteks tükeldatud kooritud puhastatud õunad. Segada kõik läbi, valada küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse koogivormi. Küpsetada umbes 30 min kuni tikuga katsudes jääb tikk puhtaks.

Minu eesmärk oli teha ilma nisujahu ja rasvaineta kook. Nisujahu asemel lisasin kohupiima. Jäin katsetuse tulemustega väga rahule, tulemus isegi ületas ootusi.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Üllatavalt hea kook tuli. Muutsin seda, et panin 3 dl purustatud kaerahelbeid ja tavalise suhkru asemel tuhksuhkru (ei tea, kas mingit vahet on tegelikult). Jogurti ja munad segasin tupperware segistis.

Related Posts with Thumbnails