kolmapäev, 15. detsember 2010

Porgandivorm

Allikas: Suur jõuluraamat (Suur Eesti raamatuklubi)

Porgandivormi valmistaja tegi kaht retsepti korraga ja seetõttu tuli see vorm ekslikult mitte soolane, vaid 2 dl suhkruga päris magus. Sõin seda külmalt, sobis hästi ka magusana, oli kergelt karamellise maitsega.

5 tk (400g) porgandeid
5 dl piima
2 dl riisi
1 muna
1 spl fariinsuhkurt
1/2 - 1 tl soola

Määrimiseks:
1/2 - 1 spl margariini või võid

1. Riivi porgandid. Kuumuta piim ja sega sellesse riis ja riivitud porgandid.
2. Keeda umbes 15 minutit, kuni porgandid on peaaegu pehmed. Lisa muna, suhkur, sool.
3. Kalla segu võitud liitrisse vormi.
4. Küpseta 200 kraadi juures 40 minutit, kuni vorm muutub tihkeks ja omandab pisut värvi.


1 kommentaar:

Maris ütles ...

tegin täna ja suhkrut ei pannud, selle asemel lisasin veidi maitseaineid ja sain väga hea soolase roa :) lapsed sõid ka väga suure isuga!

Related Posts with Thumbnails