Allikas: Nammy
250 g margariini
2 dl noaga peenestatud pähkleid
1 dl väikseid heledaid rosinaid
Riivi puhastatud porgandid peene riiviga. Sõelu jahu kaussi, sega juurde küpsetuspulber ja piparkoogimaitseaine. Vahusta pehme margariin mikseriga kohevaks, lisa edasi mikserdades portsjonite kaupa juurde mõlemad suhkrud. Lisa ükshaaval soojas vees hoitud munad. Sega lusikaga hulka jahu, seejärel riivitud porgand, pähklid ja rosinad. Tõsta taigen küpsetuspaberiga vooderdatud 25x25 cm suurusesse vormi, küpseta 175 °C juures ahju keskosas umbes 50 minutit. Kook on valmis, kui koogi keskele torgatud puust tiku küljes pole näha tainajääke ning tainas lööb vormi servade küljest lahti. Aseta pann 15 minutiks restile jahtuma, et õhk saaks liikuda ka vormi all. Tõsta või kummuta kook välja ja lase täielikult jahtuda. Lõika kandilisteks tükkideks ja puista need tuhksuhkruga üle.
Päris hea kook, tugevamat sorti.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar