kolmapäev, 15. detsember 2010

Tumeda šokolaadipõsega mandli-apelsiniflorentiinid



Allikas: ajakiri "Oma
Maitse" detsember 2010

1suure apelsini riivitud koor

2munavalget

100g tuhksuhkrut

200g mandlilaaste

määrimiseks õli

tumedat šokolaadi

Loputa apelsin kuuma veega ning hõõru pind kareda nuustikuga üle,et koorele pritsitud keemia eemaldada.Riivi apelsinikoor peene riiviga.Klopi lahti 2 munavalget, lisa apelsinikoor ja tuhksuhkur ning sega ettevaatlikult mandlilaastud sinna sisse. Määri ahjuvorm õliga. Vormi mandlimassist märgade käte vahel pätsikesed ja aseta need ahjuplaadile. Vajuta pätsikesed märja kahvliga vm abivahendiga võimalikult lamedaks, vältides samas aukude teket(aukude kohalt vormi mandlisegu tagasi ). Küpseta 150-kraadises ahjus 12-15 minutit, kuni florentiinid hakkavad kergelt pruunistuma. Lase neil ahjuplaadi peal jahtuda ning lükka siis spaatli või noaga ettevaatlikult lahti. Sulata šokolaad veevannil või mikrolaineahjus ning kasta florentiinide üks külg sulašokolaadi sisse. Lase jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails