kolmapäev, 15. detsember 2010

Heeringa-õunasalat

Tegime seda salatit jõuluteemalisel kooskokkamsiel.

Allikas: Targu talita nr 50, 14. detsember 2000

Täiendasime salatit keedetud kartulikuubikutega. Salatit oleks mugavam süüa kui kihid oleksid üksteise peal, mitte kõrval.

8 soolaheeringa fileed
2 rohelist õuna
1 sidrun
2 muna
1 sl hakitud tilli
kaste:
3 dl maitsestamata jogurtit või 5% hapukoort
2 tl marineeritud mädarõigast
soola, pipart

Kastmeained segada, kaste maitsestada ja panna külmikusse. Heeringafileed tükeldada, õunad koorida, seemnekojad eemaldada. Õunad tükeldada, tükke piserdada sidrunimahlaga. Kanamunad keeta ja lõigata viiludeks või sektoriteks. Salatikomponendid seada kaunilt taldrikule ja valada kastmega üle. Peale raputada hakitud maitserohelist.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails