teisipäev, 3. september 2013

Uue raamatu "Tervislikud küpsetised" tutvustus


NÜÜD MÜÜGIL!

Kes meist ei armastaks küpsetisi ja kui paljud meist tunnevad seejuures süümepiinu. Olgu siis põhjuseks kehakaal, mis kipub suurenema või hoopis tervisliku toitumise alased teadmised, mis meid piitsutavad ja tagasi hoiavad. Kui palju aga rõõmustaks meid teadmine, et meie poolt ihaldatud küpsetisi, nii soolaseid kui magusaid on võimalik teha ka nii, et vöökoht ei suureneks ja meie keha oleks tänulik hea ja tervisliku toidu eest. Ja mis kõige parem, meile jääksid ka maitsenaudingud.

Selles raamatus saab see ilus unistus tõelisuseks. Proovige ise järgi.


 Mitte üheski selle raamatu 100 retseptis ei ole kasutatud rasvainet, peale selle on nende küpsetiste valmistamiseks kasutatud kõrgema sordi nisujahust tervislikumaid jahusorte!


See raamat  peaks rõõmustama tervisliku toitumise pooldajaid, aga kindlasti ka kaaluprobleemidega inimesi ja neid, kel on nisujahu vastunäidustatud.

 

Tasakaalustatud toitumine sisaldab nii rasvu, süsivesikuid kui valke jm vajalikku. Rasv on organismile oluline ja ma kindlasti ei propageeri rasvainest loobumist, kuid kuna igapäevases soolases toidus on hulgaliselt toidurasvu ja ka lisatavaid toidurasvu saame ilmselt rohkem kui vaja nii leivamäärdena kui toiduainete praadimisel, siis selleks, et nautida küpsetisi ilma kaalutõusu ja tervist kahjustamata, olen töötatud välja ilma rasvaineta retseptid.


Küpsetised ei ole selles mõttes rasvavabad, et nende koostisained ei sisaldaks rasvu, samuti on

 mõne retsepti puhul kasutatud köögiviljade praadimiseks või muffinipanni määrimiseks õli. Küpsetised on rasvavabad selles mõttes, et küpsetistesse ei ole lisatud margariini, võid ega õli nagu tavaliselt kookidesse ja pirukataignatesse pannakse.

 Raamatust leiab ka mitmeid ilma munata küpsetiste retsepte neile, kel on muna vastunäidustatud või juhuks kui kodus ei juhtu mune olema.

Retseptides on kasutatud odrajahu, odrahelbeid, kaerajahu, kaerahelbeid, rukkijahu, hirsihelbeid, hirsijahu, sojajahu, maisijahu, speltapüüli, kaerakliisid, riisi, riisijahu, riisihelbeid, neljaviljahelbeid, neljaviljakrõbuskeid, speltanisukrõbuskeid.

Raamatu alguses on teoreetiline osa, info erinevatest jahudest ja küpsetiste tervislikumaks muutmise võimalustest. Järgnevad nii soolased kui ka magusad küpsetised, sealhulgas ka küpsised.

Kuna minu uus raamat on kahjuks ilma fotodeta, lisan tutvustuseks ja ettekujutuse saamiseks

siia mõned fotod selle raamatu  küpsetistest. Kuna retseptide loomisel ja nende järgi küpsetamise tuhinas ei olnud mul tihtipeale meeles pilti teha, siis on fotod vaid neist mõnest.
Hirsihelbe-kakaokook
(ilma munata), lk 88
Kaerakliipõhjal ricotta-mustikakook
(ilma munata),  lk 123
Riisipõhjal kodujuustu-köögiviljapirukas,
lk 71

Kaerakliipõhjal astelpaju-toorjuustukook
(ilma munata), lk 122
Kaerajahust rullbiskviit ricotta-pohlatäidisega,
lk 112

Odrajahu-speltapüüli pärmitaignast
 muna-riisipirukas, lk 75

Riisijahupõhjal õuna-kohupiima purukook,
lk 137

Neljaviljahelbe-juustuküpsised, lk 47

Riisijahu-porgandikook apelsinide
 rosinatega, lk 136

Odrajahust piparkoogimaitseline
porgandikook rosinatega, lk 131

Kaera- ja speltajahust ananassi-
porgandikook, lk 116

Kaerahelbe-odrajahukook kohupiima, kirsside
ja kookoshelvestega, lk 94

Kaerahelbe-ricotta õunakook, lk 98

Speltapüüli-pärmitaignast plaadipirukas
(ilma munata), lk 77
Kaerahelbepõhjal ploomi-õuna kohupiimakook,
lk 96

Kaerajahupõhjal piparkoogimaitseline
mandariini-kohupiimakook, lk 108


Hirsijahupõhjal õuna-purukook, lk 92
Hirsihelbe-pähkliküpsised  (ilma munata),
 lk 82

Kaerajahust meekook, lk 110


Riisijahust biskviitkook kirssidega,
lk 139

Maisijahust õunakook, lk 127


Speltapüülist porgandi-biskviitpõhjal
ananassi-kohupiimatort, lk 158

Speltapüülist suvikõrvitsa-sidrunikook
(ilma munata), lk 163

Maisijahust kakaokook šokoladiglasuuriga,
lk 124

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Omit hand bags are usually a good alternative to reduce almost all you don't need about an individual. replica burberry The business maintains replacing their particular sorts and also sets on the block the most effective. They will replenish a massive volume because of the requirement. replica dior It is possible to yet a single right from your go shopping or perhaps simply by proceeding on the web. The most effective acquire will be simply by proceeding on the web. Simply by proceeding on the web you obtain the most effective alternatives as well as the finest bargains. replica gucci With all the present opposition it is possible to constantly find the best package on the net. In addition to this kind of selecting can be an alternative you could take into account deciding on. Nevertheless the selection is totally the one you have. Selecting on the time frame receives pricey and you also are usually certain simply by principles put from the hirer. louis vuitton replica Buying the omit carrier lets you help make the selections and also acquire the contact. The item will be thoroughly tested in another country and contains verified any fantastic accomplishment. gucci replica The particular studies and also checks are already performed efficiently with The world and also Italy when compared to a standard omit.

Anonüümne ütles ...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

Anonüümne ütles ...

Mulle väga meeldib Teie lähenemine ja sain sellest raamatu abiga mitmeid uudse koostisega mõnusaid maitseelamusi. Jaksu Teile ja olen uute raamatute ootel!

Related Posts with Thumbnails