teisipäev, 21. veebruar 2012

Porgandi-biskviittordipõhjast virsiku-kohupiimatort

Porgandilisandiga biskviittaigna tordipõhi

6 muna

4 spl jahu

4 spl tärklis

6 spl suhkrut

4 spl keedetud porgandipüreed ilma vedelikuta


Kohupiima-vahukoorekreem

400 g kohupiimapastat

2 dl vahukoort

4-5 spl suhkrut

Munakollased vahustada suhkruga heledaks vahuks, lisada porgandipüree, siis jahu-tärklisesegu ja tugevaks vahuks vahustatud munavalged. Tainas valada küspetuspaberiga vooderdatud ümmargusse koogivormi. Küpsetada kuldpruuniks kuni tikuga torgates jääb tikk puhtaks.

Jahtunud põhi lõigata kaheks kihiks. Üks tordipõhja kiht asetada serveerimisalusele, immutada virsikukompoti vedelikuga, selleks hakata järjest koogipõhjale lusikaga vedelikku tõstma, nii et iga koht tordipõhjast saab lusikatäie immutusvedelikku.

Sinna peale määrida veidi alla poole kohupiima-vahukoorekreemist, sinna peale laotada purustatud kompotivirsikud (osa võib tervelt või tükeldatult kaunistamsieks jätta). Nüüd tõsta peale teine koogipõhja osa, samuti immutada, katta ülejäänud kohupiima-vahukoorekreemiga, katta ka tordi küljed. Kaunistada. Jätta külmkappi mõneks ajaks maitsestuma.

Mahlane ja maitsev tort. Virsik ja porgand koos on väga hea kombiantsioon.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails