esmaspäev, 6. september 2010

Spageti-kabatšokiroog

seafilee
spagetid
porgandid
kabatšok
sibul
sool
maitseained

Tükeldatud spagetid keeta, liha lõigata ribadeks, praadida, lõpupoole lisada tükeldatud sibul, maitseained ja porgandiribad, kuumutada koos kuni porgand on peaaegu pehme. Kabatšok koorida, eemaldada pehme sisu, kabatšok lõigata peenikesteks ribadeks, praadida eraldi pannil küpseks. Kõik eraldi töödeldud toiduained segada kokku, segada pliidil kuni toit on kuum.

6 kommentaari:

evq ütles ...

Sille, vanasti oli Teil missioon jätta oma tütardele jt huvilistele võimalikult lollikindlad juhised.
See retsept siin kõlas nagu Salme Masso omaaegne põdrapraad: "Tapke põder. Serveerige koos hernestega."

Kogused, kogused? Isegi teelusika või 10ml või 2g täpsusega?

Ssille ütles ...

See on retsept, kus kogustest ei olene eriti midagi, igaüks saab panna vastavalt oma võimalustele ja soovidele. Soola saab proovida maitse järgi. Aga eks ma olen natuke laisaks muutunud küll ja kui toit on juba kuu või kauem tagasi tehtud ja kirja pole pannud, siis on võimatu hakata hiljem tuvastama kui palju midagi sai lisatud. Eks ma püüan end parandada.
Kaalu lisamine on ka seetõttu keeruline, et mul pole ikkagi veel kaalu.

Anonüümne ütles ...

kuidas siis kaalumata üldse ühtegi usaldusväärset retsepti lisada saab? rääkimata raamatute kirjutamisest...
oi ahnust!

Ssille ütles ...

Kummaline kommentaar. Enamus inimestel pole samuti kaalu, kuidas nad siis seda retsepti peaksid järgi tegema? Võta asja rahulikult, kui minul on ilma kaaluta välja tulnud, tuleb ka teistel.

Anonüümne ütles ...

Kaalu mitteomavatele kokkajatele !
Selline Spageti-kabatšokiroog, igasugused pajaroad ja supid ei vaja mingisugust kaalu. Kui tahad vadelamat, paned vähem, kui paksemat, paned rohkem. Kui Sa oled varem vähegi süüa teinud, siis mõistuse järgi kasutad neid aineid, mis Sul on ja kui palju on. Selge on see, et soola ja pipart ja muid maitseaineid lisad ikka maitse järgi. Iseasi on kookide ja keeruliste dessertidega. Isegi kuulsad kokad teevad kooke täpselt retsepti järgi ja kasutavad ka kaalu.

Anonüümne ütles ...

Ega jutt ei olegi sellest retseptist, supist või panniroast.
Aga kõik, kus on tainas või kreem, tarrend või kaste, peaks kogused küll grammi pealt paigas olema, et õnnestuda saaks, ei saa detisliitrites, no ei saa. Kondiitritele õpetatakse seda ilmselt esimeses tunnis, nende eriala on täppisteadus :) Aga kokandusalane haridus Sillel ilmselt puudub, sellest küsimus.
Piltide järgi muidugi - ei õnnestu kaaluta küpsetamine tal endal ka just kuigi tihti. Kahju, et selliseid retspte raamatu pähe üllitatakse...

Related Posts with Thumbnails