reede, 24. september 2010

Õuna-porgandi jogurtikook

4 muna
1 l jahu
5 dl virsiku joogijogurtit
0,5 l keefiri
2 dl paksu porgandipüreed
2 dl suhkrut
1 l õunatükikesi
1 tl küpsetuspulbrit
terake soola
vanillisuhkrut

Munad vahustada kergelt suhkruga, lisada porgandipüree, küpsetuspulbriga segatud jahu, sool, jogurt, keefir, segada, lõpuks lisada õunatükikesed.
Porgandipüree saamiseks lõigata toored porgandid jämedamateks viiludeks, keeta väheses vees pehmeks, purustada köögikombainis või sauseguriga püreeks. Kui peale keetmist jääb potti palju vett, valada osa vett ära.
Küpsetada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 200kraadise ahju keskmises osas umbes 25 minutit.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Väga ahvatlev retsept ja päris tervislik. Tahaks kohe homme teha, printisin juba retsepti ka välja. Aga kas tõesti küpsetamiseks 25 minutist piisab. Retseptis on päris palju vedelaid aineid- jogurt, keefir,porgandipüree ja õunad. Kui suurt vormi kasutasid või teha seda hoopis plaadi peal ?

Ssille ütles ...

Tegin ahjuplaadil. Küpsetusaega peab vaatama ka koogi välimuse põhjal, minul oli siis alt ja pealt pruun. See ei ole kuiv kook, ta on seest pigem natuke märg, seetõttu panin blogisse pandud retseptis porgandipüree koguse veidi väiksemaks, muidu ehk peetakse seda kooki veidi nätskeks.

Related Posts with Thumbnails