reede, 9. juuli 2010

Leopoldi kook

Sain selle retsepti oma emalt, kellel oli see koltunud paberil juba ei tea millal ja ei tea kust kirjutatud, igatahes oli see kook väga hea!

Puru:

1 pk võid
3 kl jahu
0,5 tl soodat
0,5 tl sidrunihapet
1 kl suhkrut

Täidis:

500 g kohupiima
5 muna
200 g hapukoort
1 kl suhkrut
1 spl jahu
vanillisuhkrut


Täidise tegemiseks segada koostisainend omavahel, mune pole vaja vahustada.
Puru sõtkuda, pool panna pannile, sinna peale kohupiimamass, kuhu võib lisada ka õunatükke ja rosinaid, peale ülejäänud puru. Küpsetada 200kraadise ahju keskmises osas.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

1 pk võid on 100 g pakk, 200 g pakk, 250 g pakk?

ohh ütles ...

sama küsimus. ja mõtlen, huvitav, milleks on purus sooda vajalik. see ei kerki ju nagunii?

Ssille ütles ...

Kuna see on veneaegne retsept, siis on mõeldud 200 g nagu sellel ajal oli. Võid sooda välja jätta kui tahad.

Pille ütles ...

Vanasti polnud küpsetuspulbrit saada, siis võeti pooleks sidrunhapet ja soodat /siin võiks siis nende asemel võtta 1 tl küpsetuspulbrit/.

Related Posts with Thumbnails