
Puru:
1 pk võid
3 kl jahu
0,5 tl soodat
0,5 tl sidrunihapet
1 kl suhkrut
Täidis:
500 g kohupiima
5 muna
200 g hapukoort
1 kl suhkrut
1 spl jahu
vanillisuhkrut
Täidise tegemiseks segada koostisainend omavahel, mune pole vaja vahustada.
Puru sõtkuda, pool panna pannile, sinna peale kohupiimamass, kuhu võib lisada ka õunatükke ja rosinaid, peale ülejäänud puru. Küpsetada 200kraadise ahju keskmises osas.
4 kommentaari:
1 pk võid on 100 g pakk, 200 g pakk, 250 g pakk?
sama küsimus. ja mõtlen, huvitav, milleks on purus sooda vajalik. see ei kerki ju nagunii?
Kuna see on veneaegne retsept, siis on mõeldud 200 g nagu sellel ajal oli. Võid sooda välja jätta kui tahad.
Vanasti polnud küpsetuspulbrit saada, siis võeti pooleks sidrunhapet ja soodat /siin võiks siis nende asemel võtta 1 tl küpsetuspulbrit/.
Postita kommentaar