3 porgandit
1 väiksem kabatšok (1 kg)
1 sibul
sool
must peenpipar
paprikapulber
Kabatšok koorida, lõigata pikkupidi pooleks, seemnetega pehme osa eemaldada, järelejäänud osa tükeldada.
Hakkliha pruunistasin, lisasin hakitud sibula, porgandiribad ja peeneks tükeldatud kabatšoki, kuumutasin koos hakklihast tekkinud rasvas kuni kabatsokitükid muutusid klaasjaks, maitsestasin.
Köögiviljad jäid mõnusalt krõmpsuvad, kuid mitte tooreks. Serveerisin keedetud makaronidega. Lisandiks keetsin aedube.
NB! Aedoad on toorelt mürgised!
5 kommentaari:
Kabatšoki asemel oleks ilus selle vilja eestikeelset nime kasutada, mitte nõukaigandit.
Kabatšokk ongi kabatšoki õige nimi, veel võib kasutada melonkõrvits või rullkõrvits. Teised nimed ei sobi, nt tsukiini on ühe kabatšokisordi nimest tulnud itaaliapärane nimi, mida ei sobi kasutada, samuti ei saa öelda suvikõrvits, sest suvikõrvitsaid on teisigi - patisson ja spagetikõrvits.
huvitav, millist nimetust pidas silmas esimene anonüüm (see eestikeelse nime pooldaja)?
Aedoad on nii head! Tapvalt mürgised nad küll pole kui mõni suhu pista, aga suures koguses pidi jah mürgine olema. Sisaldavad mingit hapet mis kuumtöötlemisel ära kaob.
Helve: Tegin seda rooga kartulite kõrvale.Lisandiks oli seller marinaadis.Maitses väga.Kordame seda kindlasti.
Postita kommentaar