neljapäev, 13. august 2009

Hakkliha kabatšoki ja porgandiga

500 g hakkliha
3 porgandit
1 väiksem kabatšok (1 kg)
1 sibul
sool
must peenpipar
paprikapulber

Kabatšok koorida, lõigata pikkupidi pooleks, seemnetega pehme osa eemaldada, järelejäänud osa tükeldada.
Hakkliha pruunistasin, lisasin hakitud sibula, porgandiribad ja peeneks tükeldatud kabatšoki, kuumutasin koos hakklihast tekkinud rasvas kuni kabatsokitükid muutusid klaasjaks, maitsestasin.
Köögiviljad jäid mõnusalt krõmpsuvad, kuid mitte tooreks. Serveerisin keedetud makaronidega. Lisandiks keetsin aedube.
NB! Aedoad on toorelt mürgised!

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kabatšoki asemel oleks ilus selle vilja eestikeelset nime kasutada, mitte nõukaigandit.

Anonüümne ütles ...

Kabatšokk ongi kabatšoki õige nimi, veel võib kasutada melonkõrvits või rullkõrvits. Teised nimed ei sobi, nt tsukiini on ühe kabatšokisordi nimest tulnud itaaliapärane nimi, mida ei sobi kasutada, samuti ei saa öelda suvikõrvits, sest suvikõrvitsaid on teisigi - patisson ja spagetikõrvits.

KT ütles ...

huvitav, millist nimetust pidas silmas esimene anonüüm (see eestikeelse nime pooldaja)?

Anonüümne ütles ...

Aedoad on nii head! Tapvalt mürgised nad küll pole kui mõni suhu pista, aga suures koguses pidi jah mürgine olema. Sisaldavad mingit hapet mis kuumtöötlemisel ära kaob.

h ütles ...

Helve: Tegin seda rooga kartulite kõrvale.Lisandiks oli seller marinaadis.Maitses väga.Kordame seda kindlasti.

Related Posts with Thumbnails