reede, 12. november 2010

Porgandi-kaerajahu purukook õunte ja kohupiimaga


Tainas:

1 l kaerajahu
2 dl suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
250 g margariini või võid
3 muna

Koostisained segada purutaoliseks massiks, siis jagada kahte ossa- 1/3 ja 2/3.

2/3 puruosale lisada

3 dl keefiri
2 dl peenelt riivitud porgandit

segada ühtlaseks tainaks, valada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Enne eraldatud 1/3 puruosa jätta koogikattele raputamiseks.

Põhja peale:

5 dl väikseid õunatükke


Kate:

3 muna
1 tl vanillisuhkrut
700 g kohupiima
2 dl hapukoort või jogurtit
1,5 dl suhkrut

Munad kloppida suhkruga lahti, lisada kohupiim, hapukoor, vanillisuhkur. Vala kate õunatükkidele, sinna peale puista ülejäänud puru.

Küpsetada 200kraadise ahju keskmises osas ~40 minutit.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails