esmaspäev, 25. juuli 2011

Seikluslik lastekirjandusmaja Viljandis



Minu viimaste kuude mõttetegevuse ja minu ning mitmete abiliste tegutsemise tagajärjel avas
nädal tagasi Viljandis uksed Seikluslik lastekirjandusmaja. www.seikluslik.eu




Seikluslik lastekirjandusmaja on ühelt poolt nagu muuseum, teisalt aga ka mängimise koht. Nelja ruumi on elustunud kolme Eesti lastekirjaniku teoste tegelased ja esemed. Nii leiab sealt Ellen Niidu rongi, Robert Vaidlo Kessu maja ning detaile Olivia Saare teostest ja palju teisi esemeid nii vormiliselt kui maalingute ja luuletustena seintel. Neist kaks esimest kirjanikku jäävad püsiekspositsiooniks, kuid kolmas ajutiseks, et anda võimalus ka teiste kirjanike loomingute tutvustamiseks ja hoida majas pidevas arengus ja muutumises.
Meie juurde tulek on justkui raamatute sisse minek, kus tunned ära oma armsad tuttavad elemendid nende autorite lasteraamatutest, aga avastad ka kindlasti palju uut või unustatut.

Seiklusliku lastekirjandusmaja külastamine on piletiga – täiskasvanud 2 eur, lapsed 1.50, piletisoodustused peredele ja puuetega inimestele.

Pileti lunastades on võimalik tutvuda igal täis- ja pooltunnil lisaks iseseisvale uudistamisele ka põhjalikuma tutvustamisega ruumides oleva ekspositsiooniga, kus igale esemele räägitakse juurde ka tema lugu. Meie majja võib tulla ka lihtsalt lastega mängima.

Ruume saab rentida ka sünnipäevade pidamiseks.


Kohvikuruumi sisenedes võib tunda end metsa või aeda sattununa, igatahes on võimalik seene laudade taga istuda seene kujulistel istmetel ja valida oma istumiskohta kas tamme-, õunapuu-, pirnipuu või kirsi all. Kõrval olevas rahulikus metsatoas võib lugeda raamatuid, mängida lauamänge või lihtsalt pikutada pehmel muruvaibal.

Kohvikusse istudes ei leia sealt tavalist menüüd, vaid ka pakutavad road on nende samade kirjanike raamatutest, nii nagu neid seal on mainitud. Seikluslikku lastekirjandusmajja jõudes ootab müügiruum, kus võimalik osta väikseid lastepäraseid käsitööesemeid, ka mõnd tegelast meie majas eksponeeritavate autorite raamatutest.

Samuti on jäätise ja karastusjookide ostmise võimalus. Müügiruumis saab viibida ilma piletita. Kõrval asuvas väikeses galeriiruumis on võimalik tutvuda füüsilise puudega andeka käsitöötegija isikunäitusega. Vastavalt ruumidele on valitud luuletused seintele, näiteks riietumisruumis riietumisega seotud luuletused, tualettruumis pesemisega seonduvad. Septembrist alates saab läbi viia ka muuseumitunde lasteaia- ja kooligruppidele. Külastajatel on võimalus meisterdada temaatilisi esemeid.


Kui Viljandisse satute, tulge vaatama!

Folgi ajal pakume lisaks erinevaid teenuseid - majutust, wc- ja dušši kasutust, toitlustamist.

4 kommentaari:

Aivilii ütles ...

Suurepärane uudis, tuleme kindlasti vaatama!

Merike ütles ...

tubli
ja edu

Anonüümne ütles ...

nii et uusi retsepte siin ena pole oodata. kahju kui kuulsus pähe hakkab

Sille ütles ...

Mis kuulsus hakkab pähe? Ma ei suuda füüsiliselt lihtsalt tegeleda nii paljude asjadega. Mul on endal ka kahju, aga kuulsusega pole siin küll mingit pistmist. Ma arvan, et kindlasti tuleb siia ka edaspidi retsepte, aga tegelikult on siin juba praegu ligi 1200 retsepti, mille seast peaks ikka midagi leidma ka ilma uute retseptideta.

Related Posts with Thumbnails