Allikas: "Kohupiimatoidud" 1968
Selle kohta ütleks: meenutusi lapsepõlvest, sest neid saiu sai ikka aeg-ajalt siis söödud.
250 g kohupiima
50 g suhkrut
2 muna
vanilliini
1 spl hapukoort
~ 250 g saia
Segasin kohupiima, suhkru, munad ja hapukoore. Katsin saadud seguga saiaviilud, küpsetasin 200kraadises ahjus 10-15 minutit.
Nüüd retsepti kirjutades avastasin, et õpetuse järgi ei olekski pidanud nii tegema.
Retsepti järgi oleks kohupiimamassist pidanud munad välja jätma ja hoopis lahtiklopitud munadega määrima kaetud saiad üle.
Mina jäin enda tehtud variandiga rahule, ilma munata jääks ilmselt kohupiim liiga kuiv, aga munaga määrimine annab tõenäoliselt kenama värvi.
Kana-köögiviljawok punaste läätsedega.
15 aastat tagasi
2 kommentaari:
Aitäh, et meelde tuletasid, kohupiima muidu süüakse meie majas igast asendist, aga neid saiakesi ma pole tõesti ammu teinud...
Mina olen taolise kohupiimaassi sisse seganud saiakuubikud (kui sai on küvaks läinud, saan ära kasutada)ja siis selle segatud massi laotanud küpsetuspaberile plaadil. Peale võitükikesi.
Täna mul saia polnud, tegin kuubikuteks mitmevilja röstsaia ja segasin kohupiimasegusse. Tuli kah hea. Minu arvates sobib siis kõige paremini riivitud sidrunikoor ja mahla panen ka.
Postita kommentaar