pühapäev, 16. mai 2010

Rabarberi-maasikakook sidrunikastmega

Kokkuhoiu kokaklubis teeme sellel nädalal suupisteid ja rabarberikooke.
See oli maitsev kook!

Allikas: Ajakirja "Pere ja Kodu" retseptilisa juuni 2004

Põhi:

3 dl nisujahu
1 dl suhkrut
100 g sulatatud võid

Täidis:

200 g maasikaid
3 rabarberivart (250 g)
1 muna
0,5 dl suhkrut
2 spl nisujahu

Sidrunikaste:

1 dl vahukoort
1 dl hapukoort
1 spl sidrunimahla
2 spl tuhksuhkrut

Sega põhja jaoks suhkur jahuga, lisa sulatatud või ja sega ühtlaseks purutaoliseks tainaks, suru koogivormi põhja ja äärtele. Küpseta 10 minutit 200-kraadises eelkuumutatud ahjus. Poolita maasikad ja lõika rabarber väikesteks tükkideks. Sega täidisained omavahel, vala eelküpsetatud põhjale ja küpseta veel 30 minutit. Võta kook ahjust ja jäta jahtuma. Kastme jaoks vahusta koor, sega hapukoore, värskelt pressitud sidrunimahla ja suhkruga. Hoia serveerimiseni külmas.

2 kommentaari:

kxbi ütles ...

Tere!
Vaatan, et on huvitav retsept ja tahaks seda homme teha. Kas nendest kogustest tuleb terve ahjuplaaditäis või pool?
Parimat,
Käbi

toidupildid ütles ...

Vabandust, et varem ei saanud vastata, olin mitu päeva arvutist eemal. Need kogused on väikse panni jaoks.

Related Posts with Thumbnails