pühapäev, 16. mai 2010

Kreemjas rabarberipirukas

Tegime kokkuhoiu kokaklubis, kook oli hea, aga natuke liiga hapu.

Allikas: Ajakirja "Pere ja Kodu" retseptilisa juuni 2003

Tainas:

2,5 dl nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
2 spl fariinisuhkrut
100 g võid

Täidis:

500 g rabarberit
1 dl fariinisuhkrut
1 tl kaneeli
1 l kardemoni
1,5 spl nisujahu
2 munakollast
3 dl vahukoort

Sega jahu, küpsetuspulber ja sulatatud või ühtlaseks tanaks. Vajuta tainas koogivormi põhja ja äärtele ja pane 30 minutiks külma. Seejärel küpseta 200-kraadi juures 10 minutit. Koori ja tükelda rabarberid. Sega omavahel rabarber, suhkur, kaneel, kardemon ja jahu ning kalla vormi. Vahusta munakollased, sega koorega ja vala samuti vormi, küpseta veel 30 minutit. Täidis peab jääma pehme ja kreemjas. Lase jahtuda, nii muutub pirukas tahkemaks ja seda on kergem lõigata.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails