pühapäev, 16. mai 2010

Kaerajahu-vaarikamuffinid

Nagu kõigile teada, pole nisujahu just kasulik toiduaine, seetõttu tegin katsetuse küpsetada muffineid ilma nisujahuta. Katse õnnestus ja tulemusega võisin igati rahule jääda.

2 muna
1,5 dl suhkrut
2 dl jogurtit (kasutasin virsikujogurtit, aga võib teha ka maitsestamata jogurti või hoopis keefiriga)
4 spl õli
3 dl kaerajahu
3 dl külmutatud vaarikaid
5 spl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit

Munad kloppida kahvliga lahti, lisada suhkur, tärklise ja küpsetuspulbriga segatud kaerajahu, seejärel jogurt ja õli, segada läbi, lõpuks segada juurde külmutatud vaarikad. Tainas jagada õliga määritud muffinipanni pesadesse, küpsetada 200-kraadise kuumusega ahju keskmises osas pruuniks.

1 kommentaar:

Fubai ütles ...

Nii... need ka nüüd tehtud! Avastasin, et mul polnudki vaarikaid sügavkülmas, panin siis maasikamoosi. Lisasin ka sutsu vaniljet ja kardemoni. Tulid ka väga head! Järgmine kord teen vaarikatega!
Need ei jäänud paberi külge nii kinni, küllap sellepärast, et see retsept sisaldas õli.

Related Posts with Thumbnails