esmaspäev, 3. mai 2010

Lehttainast volovanid riisi-kurgi-singisalati täidisega

Rullisin lehttaina laiali, lõikasin ühe volovani tegemiseks 2 ühesugust kujundit, kuid pealmiseks tuleva tainatüki lõikasin seest tühjaks. Tähekeste puhul oli mul 2 erineva suurusega vormi, siis sain väiksema vormiga seest tühjaks lõigata. Kui aga väiksemat samakujulist vormi pole nagu mul oli kalade puhul, siis lõikasin lihtsalt noaga seest tühjaks.
Enne pealmise kihi ehk siis äärte tõstmist alumisele tükile, tuleks alumine tainatükk teha pealt veega märjaks, see aitab tainatükkidel üksteise külge kinnituda. Lehttaina puhul toimib vesi liimina.

Küpsetasin 225-kraadises ahjus kuni olid kuldpruunid. Poole küpsetamise pealt kui olid juba palju kerkinud ja olid pruunikad, tegin ahjuukse lahti ja vajutasin küpsetise sisu, mis oli kõrgeks kerkinud, natuke alla, nii et jääks ka täitmise koht.

Täidise tegemiseks segasin keedetud riisi singi- ja kurgikuubikutega, lisasin hapukoort, majoneesi, soola.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails