teisipäev, 23. märts 2010

Virsiku-porganditort



See oli ilmselt sellel nädalal kokaklubis tehtud kookidest kõige ahvatlevama välimusega, kook oli küll hea, aga kas just kõige parem... Mõne osaleja arvates oleks võinud kook isegi magusam olla.

Selle nädala teemaks on meil "köögiviljad kookides", nii sai tegemiseks valitud kooke porgandist, kartulist, kõrvitsast, peedist ja suvikõrvitsast.


Allikas: Saade „Hommikuköök”. Seal oli virsikukompoti asemel aprikoosikompott.


Põhi:


150 g margariini

1,5 dl suhkrut

2 muna

3 dl riivitud porgandit

1 dl piima või keefiri

3,5 dl jahu

2 tl küpsetuspulbrit

(2 tl ingverit)



Kate:

800 g virsikukompotti


Peale:


2 dl kompoti vedelikku + 10 g zelatiini, zelatiin paisutada samas vedelikus.



Vahusta suhkur ja või (köögikombainis), lisa ühekaupa munad, siis riivitud porgand, piim, jahu-küpsetuspulbri segu, sega. Valmis mass vala lahtikäiva koogivormi põhja, lao peale virsikutükid ja küpseta 175-kraadise ahju keskmises osas 50 minutit.

Jahuta maha, vala üle virsiku-želatiini seguga ja hoia külmas.



Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails