kolmapäev, 17. märts 2010

Kaerahelbe-porgandipõhjal sibulapirukas

Tegime kokaklubis seda maitsvat pirukat, mis sai palju positiivseid hinnanguid.


Täidis ja põhi võetud erinevatest Nami-Nami retseptikogus olevatest retseptidest.



Põhi:

1 dl jahu

0,5 tl soola

2 dl kaerahelbeid

50 g võid

1 dl peenelt riivitud porgandit

0,5 dl vett



Jahu, sool, kaerahelbed segada omavahel, lisada riivitud porgandid, vesi ja või, segada käte vahel ühtlaseks taignaks, panna küpsetuspaberiga kaetud ümmarguse koogivormi põhja.



Täidis:

600 g sibulaid

1,5 tl soola

õli ja võid praadimiseks

musta peenpipart


Sibulad purustada köögikombainis peeneks, praadida küpseks, maitsestada soola ja pipraga ning valada taignale. Põhja võiks 10 minutit eelküpsetada ahju alumises osas enne täidise ja katte panekut.

Kate:

2 muna

2 dl 10% rõõska koort

2 dl piima (asendasime veega)

0,5 tl soola

60 g jahu

Katte tegemiseks kloppida munad lahti, lisada rõõsk koor, piim, sool ja jahu. Kate valada sibulatäidisele.

Küpsetada 200-kraadise ahju keskmises vahes 35 minutit, viimased minutid hoidsin ülemises vahes.




Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails