teisipäev, 9. märts 2010

Peedi-õuna-kartuli-porgandikotletid

Tegime kokaklubis neid kotlette nii keedetud kui tooretest köögiviljadest. Meile ei maitsenud eriti kumbki variant, kuigi toorest peedist tehtud variant oli natuke parem. Ise neid uuesti kindlasti ei teeks. Peedikotlette tehes tuleks arvestada pikema praadimisajaga madalamal temperatuuril.


Allikas: www.kokaraamat.ee

NB! Pool kogust teha tooretest, pool keedetud köögiviljadest. Keetmiseks panna tükeldatud köögiviljad ühte potti vähese veega keema, kartul lisada 10 minutit hiljem, keedetult kurnata ja purustada köögikombainis, seejärel lisada teised toiduained.

0,5 + 0,5 õuna

0,5 + 0,5 sibulat

1 + 1 porgandit

1 +1 kartulit

1 + 1 peeti

1 + 1 muna

3-4 spl jahu, keedetud variandi puhul panna jahu asemel 3-4 spl purustatud kaerahelbeid

soola

pipart

Tooretest köögiviljadest tegemiseks riivida köögiviljad peene riiviga, mahla pigistada vähemaks. Kõik koostisained segada, tõsta lusikaga väiksed pätsid, praadida madalal kuumusel küpseks.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails