reede, 5. märts 2010

Sametine sibulasupp

Sellel nädalal oli kokaklubis teemaks sibul. Supp oli päris hea maitsega.

Nami-Nami retseptikogu


50 g võid
500 g sibulat
2 tl suhkrut
1 l aedvilja- või kana- puljongit
2 dl 35% rõõska koort
1 kuni 2 sl nisujahu


Serveerimiseks:
riivitud juustu
krutoone ehk röstitud saiakuubikuid

Lõika sibul viiludeks ja hauta sibulaviilud võis pehmeks, ära pruunista (selleks kulub 10-15 minutit). Lisa poole hautamise ajal suhkur. Püreesta praetud sibul saumikseriga peeneks - mida vähem tükke jääb, seda maitsvam supp on.
Lisa puljong, kuumuta keemiseni.
Lisa rõõsa koorega segatud jahu ja keeda, kuni supp läheb veidi paksemaks.
Maitsesta vajadusel soola ja valge pipraga.
Serveerimisel puista supile riivjuustu ja röstitud saiakuubikuid.



Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails