teisipäev, 23. märts 2010

Šokolaadi-apelsinivõõbaga suvikõrvitsakook

Jällegi üks kokkuhoiu kokaklubis tehtud maitsev kook.


Allikas „Koogid. 1001 klassikalist retsepti kogu maailmast”

3,5 dl jahu

0,75 dl ilma suhkruta kakaopulbrit

1 tl küpsetuspulbrit

¼ tl soola

120 g margariini

1,5 dl suhkrut

1 spl riivitud sidrunikoort

3 suurt muna

2,5 dl jämedalt riivitud suvikõrvitsat

0,5 dl piima



Šokolaadi-apelsinivõõp: (võõp kahest retseptist kokku tehtud)


1,5 dl tuhksuhkrut

1,5 spl kakaopulbrit

1,5 spl apelsinimahla

1 spl sulatatud võid



Eelkuumuta ahi 175 kraadini. Vooderda 22,5 cm laiune ruutvorm küpsetuspaberiga. Vahusta või, suhkur ja apelsinikoor, lisa edasi vahustades ühekaupa munad, sega aeglasel mikseri kiirusel juurde suvikõrvits ja omavahel segatud jahu, kakao, küpsetuspulber ning sool vaheldumisi piimaga. Tõsta tainas ettevalmistatud vormi. Küpseta 35-45 minutit kuni puutikk jääb puhtaks. Jäta kook 10 minutiks vormi jahtuma. Lase täielikult jahtuda, siis kata vahustatud võõbaga

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails