esmaspäev, 29. oktoober 2007

Õunatort

Retsept võetud raamatust "Teistmoodi tordid".

Põhi:

100 g võid
1 dl suhkrut
terake soola
1 tl vaniljesuhkrut
4 munakollast
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Või ja suhkur vahustada, lisada ühekaupa munakollased, peale iga muna lisamist vahustada korralikult läbi. Lisada sool, vaniljesuhkur, küpsetuspulbriga segatud jahu. Taigen laotada küpsetuspaberiga kaetud koogivormi.
See on parim muretaignapõhi mida saanud olen, krõbeda ja hea maitsega! Varem ma ei ole ainult munakollastega teinud, väga-väga hea tuli!

Kate:
1,5 l väikseid ilma kooreta õunatükikesi
1 dl tärklist
4 munavalget
1 dl + 1 spl suhkrut
Õunatükid segada tärklisega. Munavalged vahustada suhkruga kõvaks vahuks, segada ettevaatlikult õunatükkidega ja valada põhjale.
Küpsetada eelsoojendatud 175 kraadises ahjus 50 minutit
Hea, isegi väga hea, kuigi välimus on tagasihoidlik!
Tegin seda kooki nüüd ka teist korda, seistes tekkisid koogile sellised kuldsed pisarad.

Kuna 2 kommenteerijat kirjutasid, et neil ei küpsenud põhi ära, panen siia pildi, mis muidu on täiesti ebaõnnestunud, aga siit on näha, et mul tuli pruun põhi. Ehk on põhjus erinevates ahjudes, proovige siis veidi kauem küpsetada, muud ei oska soovitada.


11 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Minu arvates näeb see tort väga isuäratav välja. Kujutan juba ette seda krõbedat põhja ja õhulist katet. Nämm :)

Anonüümne ütles ...

Kõigepealt aitäh toreda blogi eest!
Tegin ka eile seda õunakooki. Mis aga kahjuks välja ei tulnud, on krõbe ja hea põhi. Suisa vastupidi - põhi jäi puha toores, isegi vedel. Huvitav miks? Ometi tegin kõik õpetuste kohaselt. Äkki oleks pidanud põhja eelküpsetama? Või oleksin ma pidanud panema koogi küpsema ahju alumisse osasse (panin keskele)? Kuidas küll saada krõbedat põhja?

Ssille ütles ...

Väga kahju, et sul kook välja ei tulnud! Kas küpsetasid 175 kraadises ahjus 50 minutit? Kui su ahi küpsetabki nõrgemalt, siis võid proovida 200 kraadises ahjus ja alumises vahes või küpsetada kauem. Aga minu koogil tuli küll krõbe ja pruun põhi.
Kui küpsetuspaberi peal küpsetada, siis saab ka küpsetuspaberist tõstes veidi kooki kergitada ja piiluda alla, kas on juba pruun.

Anonüümne ütles ...

kahjuks ei tulnud meil ka põhi krõbe, kuigi toores ka polnud. Meie ümmarguse koogivormi jaoks sai põhja isegi liiga palju koguseliselt. Ju ei olnud küpsetamiseks meie päev! arvan, et rolli mängivad ka õunad , kas mahlased või nagu jahused. muidu oli kook hea.

Anonüümne ütles ...

Olen siit blogist palju häid retsepte saanud ja üks neist on kindlasti see kook. Väga maitsev!

Anonüümne ütles ...

Küpsetasin Õunatordi ja ahjus hoidsin 1tund ja 20 min. Järgmine päev oli maitselt parem. Aitähh retspti eest! Olen küsinud mitmest blogist, vastust pole antud ehk teie aitate mind. Kui palju on grammides 1dl suhkurt. Minu väike kaal näitab gramme, samas retseptid on dl ja grammides. Oleks mõtekam kõik kogused näidata grammides.Igatahes edu ja päikest teile ning uusi resepte!

Sille ütles ...

Suhkru puhul on 1 dl 100 grammi, teiste toiduainete puhul ei ole suhe selline, vaid oleneb konkreetse toiduaine kaalust ja mahust. Detsiliitritega on väga lihtne majandada. Kui sul seda mõõdukannu pole, siis võta üks kitsam väiksem kruus, see on 2 dl, nagu vanasti oli väiksem vene teeklaas. 1 dl=100 ml kui see mõõt on tuttavam.

Anonüümne ütles ...

küpsetamise puhul tuleks alati kasutada gramme, mitte dl-e. 1 dl nisujahujahu on 50-70 g, küpsetamine seda eksimust ei kannata. korralikud töötavad küpsetusretseptid on alati grammides. suhkurgi 1dl= 60-90 g (mitte 100!!!) olenevalt kristalli jämedusest ja sellest, kui kokku suhkut on mõõdunõusse pannes surutud. dl-ides on õige mõõta ainult vedelikke.

Sille ütles ...

Olen enamus küpsetisi teinud detsiliitri mõõtudega ja kõik on toiminud. Ükskõik, kui täpne see detsiliitri mõõdunäitaja on, kui kõik toiduained mõõta sama mõõduga, siis klapib kõik, isegi siis kui see on natuke väiksem või suurem kui tegelikult dl on. Rääkige mida tahes, ma olen ligi 100 korda teinud küpsetisi kasutades dl mõõtu, pole probleemi.

Anonüümne ütles ...

... dl-ides jah, nagu piltidelt näha...

Janne. ütles ...

need, kes ei saanud põhja valmis - torgake kahvliga taignasse augud. Sellest on ikka päris palju aega möödas, millal viimane kommentaar lisatus on, aga kellelegi ikka abiks on.

Related Posts with Thumbnails