teisipäev, 16. oktoober 2007

Õuna-kohupiimakook

Tegin sellise katsetuse, mis õnnestus päris hästi. Tüüpiline kohupiima-õuna purukook on minu maitsele liiga kõva. Lisasin kohupiimale mahlasuse tõstmiseks hapukoort ja põhjapurule jogurtit, et saada pehmem põhi. Kook oli pehme ja hea ka järgmisel päeval.


Taigen:

4 dl jahu
1 dl suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl õli
Kuivained segada, lisada õli. Jaota taigen kaheks osaks: üks osa purukatteks,
teisele osale lisada:

1,75 dl maitsestamata jogurtit
1 lahtiklopitud muna
Põhja katteks:

5 dl õunakuubikuid
Jogurti ja munaga segatud purutaigen valada küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse vormi, sinna peale laotada kooritud õuntest lõigatud õunakuubikuid.
Kohupiimatäidis:

500 g pakikohupiima
2 tl vaniljesuhkrut
1 dl suhkrut
1 dl hapukoort
3 muna

Munad vahustada suhkruga kohevaks vahuks, lisada hapukoor, vaniljesuhkur ja kohupiim.
Kohupiimatäidis kallata õunakuubikutele ja katta pealt puruga.
Küpsetada 200 kraadises eelsoojendatud ahjus keskmises vahes 45 minutit.
See on pehme põhja ja mahlase sisuga maitsev kook!

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

väga maitsev sai

Anonüümne ütles ...

Väga hea ja pehme kook tuli mul ka!Aitäh Sulle!

Anonüümne ütles ...

Väga hea kook. Suur tänu!
Kasutasin osaliselt täisterajahu ja oli ka täitsa mõnus.

Related Posts with Thumbnails