pühapäev, 21. oktoober 2007

Majoneesi-juustukattega sealihatükid porgandikastme ja ahjukartulitega


Liha sulama võttes arvasin, et tegemist on lihaviiludega, aga peale sulamist selgus, et olid hoopis suuremad guljashitükid. Paksemad neist lõikasin õhemaks, aga suuruselt väiksemaks ei lõiganud. Praadisin lihatükke pannil kuni olid pruunistunud ja pehmed (vett ei lisanud, ainult õli), kui hakkab kõrbema, siis lisada õli juurde, alles siis lisasin soola ja pipra. Kui seda teha varem, tõmbab sool lihast mahlad välja ja liha jääb kuiv ja tuim.
Enne liha praadimise alustamist panin kartulid ahju. Selleks valasin ahjupannile veidi õli ja panin õlise panni ahju kuni õli muutus kuumaks. Suured piklikud kartulid lõikasin pikkupidi neljaks, segasin läbi soolaga ja tõstsin kuuma õliga pannile. Kui üks pool oli pruunistunud, segasin kartuleid. Küpsetasin kuni kartulite enam-vähem pehmenemiseni 200 kraadises ahjus alumises vahes, seejärel tõstsin kuumust 225 kraadini.
Jätsin lihatükid pannile, kuid tõstsin kuumalt plaadilt ära ootama kartulite valmimist. (Tegelikult nad saidki enam-vähem ühel ajal valmis).

Lõikasin mitu sibulat rõngasteks ja praadisin need potis küpseks.
Praetud sibularõngad tõstsin pannile lihatükkide peale.

Segasin 200 g lahjat majoneesi (Lehtsala 18% maheda maitseline) ja 100 g riivjuustu ja katsin sellega lihatükkidel olevad sibularattad. Panin panni uuesti tulele ja hoidsin seal kaanega kaetult seni kuni juust oli sulanud.
Kastmeks segasin porgandimehu, mis ma just ise tegin ja hapukoore, kuumutasin keemiseni, lisasin soola, karrit, musta peenpipart. Porgandimehu tõttu jäi veidi täpiline välimus, aga maitse oli päris meeldiv.
Söök oli väga hea, liha maitse meenutas veidi shashlõkki!

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails