esmaspäev, 8. oktoober 2007

Maitsev õunakook


Retsept on võetud "Pere ja Kodu" retseptilisast. Tegin väikesed muudatused.


Põhi:

3 dl jahu
0,75 dl suhkrut
1 muna
100 g võid
1 sp l piima

Sega kõik ained köögikombainis ühtlaseks massiks, suru küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse koogivormi ja pane 20 minutiks külmkappi. Seejärel pane 12 minutiks 200 kraadisesse ahju keskmisesse vahesse.
Põhi peale 12 minutilist küpsemist:

Täidis:


5 dl väikeseid õunakuubikuid
1 dl suhkrut
0,5 dl vett
2 tl vaniljesuhkrut
50 g võid


Koori, puhasta ja tükelda õunad väikesteks kuubikuteks, pane potti koos vee ja suhkruga, keeda 5-10 minutit, siis lisa vaniljesuhkur ja või, sega läbi ja tõsta pliidilt ära. Kui põhi on 12 minutit küpsenud, tõsta ahjust välja ja vala täidis põhjale.

Kate:


kooritud õuntest lõigatud viilud
2 tl võid sulatatult
2,5 spl suhkrut
vaniljesuhkrut


Laota täidisele õunaviilud, nirista neile peale sulatatud või, raputa peale suhkur ja vaniljesuhkur. Pane ahju keskmisesse vahesse ja küpseta 45 minutit 200 kraadi juures, nendest viimased 10 minutit kui põhi oli juba pruun, küpsetasin ülemises vahes, et pealt muutuks pruunikaks.



Väga hea krõbeda põhja ja mahlase kattega kook! Kõige parem kohe soojalt süües!
Vaatamata sellele, et täidis oli vedel, ei jätnud see põhja vesiseks, vastupidi põhi oli täiesti krõbe.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Proovitud. Tegemine võttis veidi kaua aega, aga tasus vaeva. Kuna viimase kihi karamell valgus küpsetamsie ajal äärtelt alla, sai selline mõnus karamellise servaga kook. Tõeliselt maitsev ja õnneks kulub päris palju õunu!

Anonüümne ütles ...

Mina seda täidist ekstra tegema ei hakanud, panin hoopis õunamoosi. Sai samuti väga hea kook.

Related Posts with Thumbnails