laupäev, 13. oktoober 2007

Täidetud hakkliharõngas


Hakklihasegu:

1 kg hakkliha
1 dl kamajahu
3/4 dl vett (kamajahu peale valamiseks)
1 muna
1 tl soola
noaotsaga peenpipart
3/4 tl sinepit
Kamajahule lisada vesi ja segada kuni vesi on kamajahusse tõmmanud. Kõik koostisained segada omavahel.

Täidis:

2 suuremat sibulat
1 paprika
0,5 l nõrgas soolvees seisnud seeni (või shampinjone)
50 g riivjuustu
Sibul praadida õlis klaasjaks, lisada paprikatükid ja tükeldatud seened, praadida veidi koos. Kuna seened olid paraja soolasusega, ei lisanud täidisele soola. Shampinjonide kasutamise korral tuleks soola lisada.
Mina kasutasin rõngakujulise toidu saamiseks Tupperware vormi. Loomulikult võib seda toitu teha ka ahjuvormis või fooliumis.
Võtsin plastmassist vormi, katsin selle põhjad ja võimalikult kõrgelt küljed hakklihaseguga, sellele tõstsin täidise, riivjuustu ja ülejäänud hakkliha. Seejärel kontrollida, et vormi äärtest ei paistaks täidis läbi, külgedel peab kindlasti olema hakkliha. Hakkliha tuleb korralikult vormi suruda, et õhuvahesid sisse ei jääks.
Vorm panna 30 minutiks sügavkülma, seejärel käia noaga vormi külgedelt üle, et hakkliharõngas kenasti vormist välja tuleks ja kummutada vormist välja ahjuplaadile. Panna eelsoojendatud 200 kraadisesse ahju keskmisesse vahesse ja küpsetada 1 tund.
Väga maitsev tuli!

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Nii mõnus asi tundub. Mul hakkas keset õhtut suu vett jooksma. Väga hea idee, kindlasti proovin järele.

Anonüümne ütles ...

huvitav, kas see tuleks tavalises lahtikäivas keeksivormis (rõngakujuline) ka hea? ma ei tea, kas ma viitsin teda pärast sügakülma panna ja ahjuplaadile kummutada, vormis oleks nii hea lihtne teha... kindlasti kasutaksin ka küpsetuspaberit siis.
mis sa arvad, anna nõu :) nii tahaks teha seda...

Ssille ütles ...

Ma arvan küll, et seda võib ka rõngasvormis küpsetada, aga siis on see halb asi, et rasval, mis sealt seest eraldub, ei ole kuhugi minna. Kui vorm täis panna, siis hakkab võib-olla isegi üle ääre ajama.
Variant oleks ka lihtsalt kandilise või ümmargusena ahjuplaadile panna kihiti ilma vormita, aga siis peavad küljed kindlasti väga korralikult hakklihaga olema kaetud, et juust välja ei jookseks.
Või tee tavalises klaasist ahjuvormis, aga siis peab vast pärast rasva pealt ära valama. Kui sa mu pilti vaatad, siis sealt on ka näha, et pannil rõnga keskossa jäi palju sulanud rasva.

Anonüümne ütles ...

suur aitäh vastuse eest, lähen hakkan tegema. eks tegemise käigus vaatan, kuidas ma viitsin seda teha :)

Related Posts with Thumbnails