kolmapäev, 28. november 2007

Täidetud piparkoogitorud

Tegin piparkoogitaigna, vt. http://toidupildid.blogspot.com/2007/11/piparkoogi-taigen.html.
Rullisin taigna õhukeseks ja lõikasin toru kuju järgi paraja suurusega tüki (pildil parempoolne taignatükk on liiga väike), mille keerasin mõlemalt poolt ümber toru nii, et üks taigna pool kattis paar millimeetrit teist taignapoolt. Taignatükk peaks mõlemast otsast olema veidi lühem kui toru. Asetasin taignaga kaetud torud liitekoht allpool küpsetuspaberile ja küpsetasin 200 kraadises ahjus küpseks. Väga pruuniks ei või lasta, siis võib toru välja võtmisel küpsetis katki minna. Kui kohe ei ole võimalik ahju panna, siis hoida küpsetamiseni külmkapis. Enne küpsetamist kontrollida, kas liitekohast on tainas ikka koos.
Torud võtta välja kuumadelt küpsetistelt, selleks hoida puhta käterätiga küpsetisest kinni samal ajal teises käes oleva noaga lükata jõuliselt kitsamast otsast toru, nii et nuga küpsetist ei puutu, mille peale peaks see küpsetisest välja kukkuma.
Jahtunud piparkoogitorud täitsin vahukoore-kohupiima tarretisega.
Vahukoore-kohupiima tarretis:
2 dl vahustatud vahukoort
100 g kohupiimapastat
suhkrut maitse järgi
vaniljesuhkrut
2 tl zelatiini
4 spl vett zelatiini paisutamiseks
pohlad
Kohupiim, vahustatud vahukoor ja suhkur seagda. Zelatiin paisutada vees ja sulatada mikrolaineahjus tavalisel soojendamise reziimil 15 sekundit soojendades või sulatada pliidil kuumaveekausis.
Sulatatud zelatiin lisada vahukoore-kohupiima segule samal ajal mikserdades. Täidis panna torudesse pikema tordipritsi otsikuga või väikese lusikaga ning noa tagumise osaga lükates.
Kui tordipritsi ots on nii lai, et sealt pohlad läbi mahuvad, võib marjad kohe täidisesse panna, kui on väiksem otsik, siis kui osa torust on täidetud, panna marjad.

Täidis püsis kenasti torudes, lapsed nimetasid seda jäätiseks.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails