neljapäev, 22. november 2007

Piparkoogitaignast vahvlid

Võtsin 2 dl piparkoogitainast http://toidupildid.blogspot.com/2007/11/piparkoogi-taigen.html
2 dl piima ja 1 muna.
Paksu piparkoogitaigna piimas ära lahustumiseks kulub üksjagu aega. Segada seni kuni tekib ühtlane vedel taigen.

Järgnevalt tegin kahte moodi: küpsetasin selle piparkoogitaigna-piimaseguga, tulemuseks olid sellised õhukesed, õhulised, korrapäratuma välimusega vahvlid.
Teise variandina lisasin sellele segule 2 spl jahu, tulemuseks olid sellised kenad ühtlase kujuga, aga samuti krõbedad ja õrnad vahvlid.

Päris head krõbistada! Tegin väikseid vahvleid, kuna suurte söömisel tekib lastel liiga palju vahvlipudi. Aga kui suuri vahvleid küpsetada ja torbikuks keerata, võib vahukoore või vahukooretarretisega täita või kui vahukooretarretise sisse mõned jõhvikad panna, on kena jõulu küpsetis.
Proovisin eelmisel aastal ka lahjendamata piparkoogitaignast väikseid palle vahvliküpsetajasse panna, aga selliselt tulevad tihedad paksud, põhimõtteliselt siiski piparkoogid, lahjendatult on parem.

4 kommentaari:

Unknown ütles ...

Huvitav oleks teada, kui palju võiks 2dl piparkoogitaigent kaaluda? Või kuidas selle 2dl kogust oleks parim võimalus mõõta?

Anonüümne ütles ...

Aga kas lihtsam poleks seda piima kohe taigna tegemise ajal sinna sisse panna? Mu ema teeb piparkoogitaignast torti, lisab lihtsalt taignasse kefiiri (ma ei oska peast öelda, kui palju), aga nii et tainas jääb selline - koogitaigna paksune :)

Ssille ütles ...

Kuna ma tegin ühest taignakogusest erinevaid tooteid, siis mul oli lihtsam valmis taignale piim lisada. Võtsin 2 dl mõõdus tassi, tõstsin selle tainast täis ja siis sama suure tassiga piima.

Enely ütles ...

ma proovin ka laupäeval, ainult et poe piparkoogitaignaga, loodan et on head;)

Related Posts with Thumbnails