kolmapäev, 7. november 2007

Kihiline peedisalat


Retsept on võetud "Pere ja Kodu" retseptilisast.




2 keedetud peeti
3 keedetud muna
2 marineeritud kurki
200 g riivjuustu
majoneesi-hapukoorekaste

Peedid, munad riivida, marineeritud kurgid purustada köögikombainis või lõigata hästi väikesteks kuubikuteks.
Kastmeks segada hapukoor ja lahja majonees võrdsetes osades, maitsestada soolaga.

Ained panna suurde kaussi või väikestesse salati pokaalidesse kihiti. Kõige põhja kiht riivjuustu, siis pool munadest, hapukoore-majoneesikaste, riivitud peeti kõige paksem kiht, marineeritud kurgid, munad, riivjuust ja peale kaste


Tervislik ja maitsev!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

võiksid kirjutada salatite alla, kuidas teed riivitud peedi salatit ja olen vist? näinud ka porgandi salatit, mis käivad prae kõrvale.

Ssille ütles ...

Peedisalatitest teen tavaliselt prae kõrvale peedi-küüslaugusalatit. Selleks riivin köögikombainiga keedetud kooritud peedid, lisan 1-2 purustatud küüslauguküünt ja segan hapukoorega, soovi korral ka veidi soola. Olen teinud sama ka ilma küüslauguta.

Toore porgandi lihtsalt riivin hästi peene riiviga köögikombainis, tavaliselt kasutangi naturaalselt, aga olen teinud ka porgand hapukoorega ja ka porgand, küüslauk, hapukoor. Riivitud porgandile võib lisada ka jõhvikaid või ananassikompotti nii väikseks lõigatud tükke kui ka vedelikku.

Related Posts with Thumbnails