laupäev, 17. november 2007

Rassolnik


Koostis:
1 kg supikonte
2 dl odrakruupe
4-5 marineeritud kurki
1 sibul
3 porgandit
kartuleid
5 terapipart
1,5 -2 spl soola
3 l vett
Supikondid panna veega keema, kui vesi hakkab keema ja peale tekib palju vahtu, siis valada vesi ära, pesta kondid puhtaks ja panna uue veega keema. Nii teha vähemalt 2 korda või kuni enam eriti vahtu ei teki keema hakkamisel.
Kupatatud kondid panna suurde potti, lisada vesi, maitseained, eelmisel päeval vette likku pandud ja ära kurnatud tangud. Mõne aja pärast õrnalt läbi praetud porgandid ja sibulad ning marineeritud kurgid.
Rassolniku tükelduskuju on väikesed kuubikud, köögiviljad lõigata selliseks.
Kui liha ja tangud on pehmed, tõsta kahvliga kondid supi seest välja, lõigata kontide küljes olev liha väiksemateks tükkideks ja panna tagasi supi sisse. Kontide välja võtmise ajal võiks kartulid supi sisse panna.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tere Sille!Mul selline küsimus et milliseid marineeritud kurke sa oma supis kasutad.Need mis mul olid muutusid maitsetuks,oleks hea meelega tahtnud tunda seda hapukat maitset.Aga muidu tuli supp väga hea!

Ssille ütles ...

Enda tehtud marineeritud kurgid. Retsepti järgi kasutatakse eelkõige soola- või hapukurke, aga ei ole neid teinud ega ka söönud kunagi, kasutan marineeritud kurkie. Kui kurgi maitset jääb väheks, võid ehk kurgivedelikku veidi lisada või teinekord rohkem kurke panna. Minul on küll marineeritud kurgi maitse supile tulnud.

Unknown ütles ...

miks keeta supikontidest(mant)maitse välja neid 2x kupatades;
mina teen ikka ilma kupatamata,maitse parem,kasutan lihaga supikonte,mitte hakkliha(lahjem vareiant küll,aga maitse ka kehvem-maitse asi)

Related Posts with Thumbnails