
Võtsin eeskujuks retsepti Eesti Naise retseptilisast "Maru magus".

Taigen:
1,5 dl suhkrut
1 muna
2 munakollast
1 sidruni koor
150 g võid
200 g jahu
Vahusta või ja suhkur, lisa ühekaupa munad, riivitud sidrunikoor, lõpuks jahu. Kata küpsetuspaberiga kaetud ümmargune koogivorm 2/3 taignakogusest.
1/3 jäta peale pudistamiseks. Pane taignaga koogivorm pooleks tunniks külmkappi.
1/3 jäta peale pudistamiseks. Pane taignaga koogivorm pooleks tunniks külmkappi.Kaste:
2,5 dl piima
2 tl vaniljesuhkrut
2 munakollast
0,75 dl suhkrut
1,5 spl jahu
Pane piim keema. Samal ajal vahusta munakollased suhkruga ja lisa sinna jahu. Lisa munakollase-jahusegu hoogsalt segades kuuma piima hulka. Kuumuta edasi madalal kuumusel paksenemiseni, lisa vaniljesuhkur.

Peale:
300 g kivideta külmutatud kirsse
1 spl suhkrut
Valmis kaste vala koogivormi taignale,
kata kirssidega,
raputa üle suhkruga ja pudista peale ülejäänud tainas või aseta kirssidele taignaribad.
kata kirssidega,
raputa üle suhkruga ja pudista peale ülejäänud tainas või aseta kirssidele taignaribad.
Küpseta 45 minutit eelkuumutatud 200- kraadise ahju keskmises vahes.

Hea, aga maitsvat vahel olevat kreemi (kastet) oleks võinud seal rohkem olla!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar