laupäev, 17. november 2007

Kirsi-keedukreemikook


Võtsin eeskujuks retsepti Eesti Naise retseptilisast "Maru magus".


Taigen:
1,5 dl suhkrut
1 muna
2 munakollast
1 sidruni koor
150 g võid
200 g jahu

Vahusta või ja suhkur, lisa ühekaupa munad, riivitud sidrunikoor, lõpuks jahu. Kata küpsetuspaberiga kaetud ümmargune koogivorm 2/3 taignakogusest. 1/3 jäta peale pudistamiseks. Pane taignaga koogivorm pooleks tunniks külmkappi.

Kaste:

2,5 dl piima
2 tl vaniljesuhkrut
2 munakollast
0,75 dl suhkrut
1,5 spl jahu

Pane piim keema. Samal ajal vahusta munakollased suhkruga ja lisa sinna jahu. Lisa munakollase-jahusegu hoogsalt segades kuuma piima hulka. Kuumuta edasi madalal kuumusel paksenemiseni, lisa vaniljesuhkur.
Peale:
300 g kivideta külmutatud kirsse
1 spl suhkrut

Valmis kaste vala koogivormi taignale, kata kirssidega, raputa üle suhkruga ja pudista peale ülejäänud tainas või aseta kirssidele taignaribad.
Küpseta 45 minutit eelkuumutatud 200- kraadise ahju keskmises vahes.

Hea, aga maitsvat vahel olevat kreemi (kastet) oleks võinud seal rohkem olla!

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails