teisipäev, 20. november 2007

Piparkoogitaignast korvikesed

Ja väiksemates korvikese vormides tehtud:
Katsin metallist korvikesevormid õhukese piparkoogitaigna kihiga ja küpsetasin 200 kraadise ahju keskmises vahes kuni tundusid valmis olevat.



Korvikesed kippusid täis kerkima, aga küpsemise ajal surusin lusikaga seest tühjaks äärte poole, peale seda enam uuesti ei kerkinud täis. Korvikeste tegemiseks peaks ilmselt taignas vähendama sooda kogust.

Järgmisel korral panin 0,5 tl soodat ja katsin taignaga kaetud korvikese kahekordse fooliumiga ja tulemuseks olid korralikud korvikesed, mis ei kerkinud täis, vaid säilitasid oma kuju.


Kuumalt ahjust välja võttes on korvikesi kergem vormidest välja saada kui jahtunult.



Pildil on näha ka pähkli kujulisi vorme, kuid neid ma ei saanud tarretisega täitmiseks kasutada, kuna kerkisid täis. Nende puhul võiks teise tühja vormi taigna peale katteks panna, see näeks välja, nagu kaks vormi oleksid üksteise sees, ainult et tainas on vahel.



Jahtunud korvikesed täitsin tarduma hakkava jõhvikatarretisega. Enne serveerimist kaunistasin vahukoore ja jõhvikatega, väiksemad korvikesed täitsin kirsitarretisega ja kaunistasin kompotikirssidega.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

täiskerkimise ja srevade alla vajumise ära hoidmiseks kasutatakse kivatatud herneid/ube mida pannakse taigna peale st küpsetuspaber vormis oleva taigna peale ja siis oad/herned.

Anonüümne ütles ...

Appi kui huvitav jõulumaius! Kas sa ise mõtlesid selle välja? Täitsa kohe tahaks ise ka proovida. Oled ikka tubli. Ma kujutan ette, kuidas su pere on ära hellitatud (heas mõttes) kõiksugu heade, huvitavate ja tervislike söökidega. Mõne rikka pere peab leppima Selveri köögi imekäkkidega.

Ssille ütles ...

Ise mõtlesin jah sellise variandi, mis muidugi ei välista, et keegi kuskil veel on seda teinud.

Annuska ütles ...

http://greatanne.blogspot.com/2007/11/piparkoogi-taignast-korvikesed.html

Siin näha et önnetub kasutada herneid,et taigen yle ei kerkiks

Related Posts with Thumbnails