kolmapäev, 19. september 2007

Riisileib



Retsept on võetud internetist.

Vaata siit selgituseks veregrupidieedi kohta: http://toidupildid.blogspot.com/2007/09/veregrupidieedi-toidud.html


Riisileivad on kasulikud A ja AB veregrupile, 0 ja B võivad neid harva süüa.



2,5 dl riisijahu (suurtes poodides saadaval Veski Mati riisijahu, mina ostsin Tartu kaubamajast 19 kr/kg, Maximas on ökoriiulis 0.5 kg pakid Vitalise firma nimega.)
3 tl küpsetuspulbrit (sooda pole kellelegi kasulik, peab proovima, millised tulevad ilma küpsetuspulbrita)
2 spl oliiviõli
2 tl suhkrut
0,5 tl soola
3/4 kl (klaasi mõõt 250 ml) vett


Sega kuivained, lisa vesi ja õli, sega ja tõsta lusikaga parajad ümmargused taignalaigud.
Küpsetasin 200 kraadises ahjus 25 minutit.
Head leivad tulid, nad ei olnud päris pehmed, ega ka päris kõvad. Neid võib süüa sobivate lisanditega. Mina panin osadele juustu peale ja koos juustuga veel natukeseks ahju.

3 kommentaari:

Merli ütles ...

Mul on kodus veregrupi dieedi raamat ning pean lihtsalt märkima, et riisitooted on selle järgi B veregrupile vägagi soovitatavad.

Ssille ütles ...

Merli - selles raamatus, kus on toitudel kolm alajaotust: kasulik, neutraalne ja välditav on riisijahu kasuliku all, kuid uuemas raamatus, kus on 5 alajaotust, lisaks eelmistele ka lubatud harva ja lubatud sageli, on riisijahu pandud "lubatud harva" alla, riis ise neutraalse all.

Anonüümne ütles ...

Riisileivad on B grupile täiesti ok, kui selles pole suhkrut või muud rafineeritud sodi. Õieti on riis ja kaer ainsad teraviljad, mida B võib vabalt süüa, kasvõi iga päev.

http://www.dadamo.com/typebase4/depictor5.pl?349

Related Posts with Thumbnails