laupäev, 1. september 2007

Kirsikeeks


Retsept on võetud Nami-nami kokaraamatust.


Koostis:

200 g võid
2 dl suhkrut
3 muna
200 g paksemat maitsestamata jogurtit
5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
320 g kirsikompotti
Või ja suhkur vahustada koos. Munavalged eraldada kollastest. Valged vahustada kõvaks vahuks, kollased lisada ükshaaval või-suhkrusegule, vahustada edasi, siis lisada jogurt ja lõpuks küpsetuspulbriga segatud jahu. Peale jahu lisamist on soovitatav võimalikult vähe segada.
Segada juurde sõelal nõrutatud kirsikompott. (Panin ühe umbes 700 g purgitäie kirsse, mida peale vedeliku eemaldamist jäi umbes kuhjaga 250 ml tassitäis.) Kõige lõpuks lisada ettevaatlikult munavalgevaht.
Segu tõsta võiga määritud ja mannaga üleriputatud keeksivormi. Retsepti järgi tuleks küpsetada 175 kraadises ahjus 1 tund 15 minutit, lõpupoole katta liigse pruunistumise vältimiseks fooliumiga. Mina ei oska küpsemisaega öelda, kuna küpsetasin samal ajal ahjus ka kabatshokirõngaid ja lõhnade segunemise vältimiseks katsin kohe fooliumiga ja küpsetasin 200 kraadises ahjus. Soovitan proovida retseptis antud tingimustel küpsetamist.
Ahjust välja võttes lasta veidi jahtuda, siis lõigata noaga küljed vormi küljest lahti ja kummutada taldrikule.
Hea ja ilus!

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails